Prajitura cu banane, branza si coniac

Prajitura cu banane, branza si coniac a la Mancaruri cu gust din Categoria Dulciuri de casa. Afla, cum si de ce ingrediente ai nevoie, pentru a face cea mai delicioasa Prajitura cu banane, branza dulce de vaci si coniac potrivita pentru ceaiul de dupa amiaza.

Cred, ca mai fiecare dintre dvs. are cate 2-3 banane ratacite prin frigider, care incep, deja sa se inegreasca, vorbim de coaja, asa ca, incercati aceasta formidabila Prajitura cu banane si, va asigur, ca o veti face si a doua oara.

Copiii adora aceasta delicioasa Prajitura, deoarece are miros de banane si branza de vaci (copiii adora lactatele, in special, branzica dulce, mai ales, cu banane!!!), insa, in acest caz, ar trebui sa puneti mai putin coniac sau chiar deloc.

In general, imi plac nespus de mult prajiturile pe baza de branza si fructe, evident, de cativa ani tot vreau sa postez aceasta reteta super-delicioasa si tot amanam si iata, in sfarsit, i-a venit si ei randul. Ma tot temeam sa nu se piarda pozele din telefon, cum am patit cu cel vechi, mi s-a dat peste cap si mi s-au sters toate pozele din el.

Este o prajitura usor de facut, din ingrediente simple si ieftine, extrem de gustoasa si aromata, desertul ideal de duminica seara servit alaturi de o cana de ceai, ciocolata calda, coctail pe baza de lapte sau sos de fructe (capsuni sau coacaze) cu inghetata etc.

Cum se face Prajitura cu banane, branza si coniac?

Ingrediente:

  • 2 banane coapte, uitate prin frigider;
  • 3 oua, preferabil, de tara sau de la gaini crescute la sol, pentru ca, au galbenusul mai portocaliu si va iesi prajitura mai galbena.
  • 150 gr branza dulce de vaci; Nu este obligatoriu sa treceti branza de vaci prin sita, este mult mai gustos, cand mancand din prajitura, dai si peste bucati de branzica dulce si aromata.
  • 2 pahare cu faina;
  • 100 gr iaurt natural sau lapte batut;
  • 50 gr unt 82 % grasime;
  • 25 ml coniac de calitate;
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie;
  • 1 pachetel zahar vanilat;
  • 1 pachetel praf de copt
  • zahar pudra si fructe pentru ornat

Mod de preparare:

  1. Se bat ouale, cu ajutorul unei furculite, cu zaharul vanilat, zaharul si coniacul pana se formeaza o spuma albuie deasupra.
  2. Bananele, se curata de coaja, apoi se paseaza cu ajutorul unei furculite sau le dati prin robotul de bucatarie.
  3. Separat, se amesteca faina cu praful de copt; untul, se taie cubulete (pentru a se topi mai iute), se pune intr-un ibric si se incalzeste pana la aprox. 28-300 C (ibricul trebuie sa fie usor fierbinte la atingere), apoi se ia de pe foc, daca nu toate cubuletele s-au topit uniform, nu va faceti griji, se vor topi de la caldura degajata de ibric.
  4. Se tapeteaza tava cu unt sau ulei si faina; se preincalzeste cuptorul la 180-1900 C
  5. Se adauga, pe rand, bananele pasate, se amesteca, urmate de branza dulce de vaci, se amesteca bine pane se incorporeaza in compozitia de oua, apoi se adauga coaja rasa de lamaie si untul topit.
  6. Imediat, se adauga ingredientele uscate (faina si praful de copt), se toarna compozitia in tava si se da la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 min sau pana trece cu brio testul scobitorii.
  7. Dupa ce a fost scoasa, prajitura, din cuptor se lasa sa se raceasca, apoi se presara uniform zahar pudra, cu ajutorul unei site mici, si se portioneaza dupa preferinta fiecaruia.

Nota: Poate fi servita, cum am spus mai sus, cu ceai, coctail lactat sau alaturi de un vin alb sau rose demi-dulce, care se preteaza cu branza, pentru cei care consuma, fireste.

Pofta buna! Daca v-a placut aceasta reteta minunata de Prajitura cu banane, branza si coniac, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Comentari