Papanasi pufosi cu branza

Reteta Papanasi pufosi cu branza
papanasi-pufosi.jpg

Reteta Papanasi pufosi cu branza dulce de vaci serviti cu dulceata de casa si smantana din Categoria Dulciuri de casa. Afla cum sa faci Papanasi pufosi prajiti cu branza dulce de vaci si de ce ingrediente ai nevoie mai exact.

O reteta simpla, din putine ingrediente sanatoase si forte usor de pregatit atunci cand ai pofta de ceva dulce, usor si, care sa te duca cu gandul in indepartata si fericita copilarie fara griji si fara net.

Ador acest desert al copilariei si ii fac de cate ori am pofta si cred, ca nu exista cineva caruia sa nu ii placa deliciosii Papanasii cu smantana si dulceata facuta in casa.

Incerc sa fac Papanasii cat mai sanatos posibil si cu cat mai putine alte ingrediente gen: coaja de lamaie sau portocala, deoarece imi place sa simt doar gustul si aroma subtile de branza si vanilie si cam atat.

Cum sa faci Papanasi pufosi cu branza dulce de vaci?

Ingrediente:

  • 350-400 g branza dulce de vaci;
  • 2 oua cu galbenusul portocaliu;
  • 5-6 linguri de faina alba de grau de tip 000;
  • 1 lingura gris de grau, care va absorbi zerul lasat de branza, care este si el foarte sanatos si ar fi pacat sa il irosim;
  • 4-5 linguri zahar tos (noi preferam papanasii mai dulci)
  • 2 pachetele zahar vanilat;
  • 1 lingurita esenta de vanilie, pentru mai multa aroma;
  • un praf de sare;
  • 1/2 pachetel praf de copt;
  • ulei pentru prajit;
  • smantana fermentata;
  • dulceata de casa;
  • zahar pudra, optional

Mod de preparare:

  1. In primul rand, frecam branza cu zaharul tos. Separat, intr-un bol, batem oul cu un praf de sare si zaharul vanilat pana se formeaza o spuma alba deasupra.
  2. Intr-un alt bol, combinam ingredientele uscate: faina cu praful de opt, pentru a le avea la indemana.
Papanasi cu branza reteta
papanasi-cu-branza.jpg

3. Varsam oul batut in bolul cu branza, amestecam bine, apoi adaugam: faina cu praful de copt si esenta de vanilie, amestecam. Gustam, daca nu cumva mai trebuie zahar.

4. Amestecam compozitia cu ajutorul unei linguri; aluatul obtinut trebuie sa fi unul usor lipicios, cum se vede in poza de mai jos, pentru a obtine niste papanasi pufosi si nu unii tari ca piatra de iti stau in gat.

papanasi-prajiti.jpg

Papanasi – Formarea/decuparea…

5. Personal, fac papanasii si bilutele cu mana, nu intind foaia, insa, dvs. puteti intinde foaia pe masa de lucru sau un fund de lemn, care, in prealabil, a fost presarat cu faina, pentru a nu se lipi avand in vedere, ca aluatul este unul usor lipicios.

6. Deci, daca sunteti novice in ale papanasilor si va hotarati sa intindeti aluatul, mai intai, il aplatizati usor cu mana, il presarati cu faina, apoi il intindeti cu ajutorul facaletului sau al unei sticle pana obtineti o foaie de 1.2 – 1.3 cm grosime din care veti decupa papanasii, precum si capacelele (bilutele).

  • De obicei, prajesc papanasii la ceaun, deoarece: in primul rand necesita mai putin ulei decat daca ii prajim la tigaie sau la craticioara de inox si, in al doilea rand, ies mult mai pufosi decat cei prajiti la tigaie si nici nu raman cruzi la interior.

7.  Prajim papanasii in uleiul bine incins cate 1-2 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos, cum se si poate observa in poza de mai jos.

Reteta Papanasi cu branza dulce
reteta-papanasi-pufosi.jpg

8. Imi plac foarte mult Papanasii fierbinti direct din ceaun, ca tot trebuie sa il gustul pe primul sa vad, daca am adaugat suficienta faina, insa, de obicei, se lasa sa se raceasca putin si tocmai atunci se adauga dulceata si smantana, in caz contrar, smantana, dar si, dulceata vor curge.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Papanasi pufosi cu branza -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si o alta reteta pe baza de branza, si anume: Prajitura cu banane, branza si coniac.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 10 Average: 5]

Lasă un răspuns