Piept de pui la cuptor cu rosii, oregano si ulei de masline extravirgin

Piept de pui la cuptor cu rosii

Piept de pui la cuptor cu rosii, oregano si ulei de masline extravirgin
piept_de_pui_la_cuptor_cu_rosii.jpg

Piept de pui la cuptor cu rosii – deliciu sanatos atunci cand nu ai chef sa gatesti ceva duminica sau esti la dieta si vrei ceva gustos si sanatos – din Categoria Mancaruri cu carne. Retete cu piept de pui rapide. Retete cu piept de pui la cuptor. Mancare sanatoasa retete.

Intra sa vezi, cum poti sa faci cel mai bun Piept de pui la cuptor cu rosii, oregano si ulei de masline servit pe care poti sa il servesti alaturi de garnitura ta preferata. Noi l-am servit alaturi de o garnitura foarte gustoasa de crupa de grau cu unt.

Daca sunteti in cautarea unei retete sanatoase, satioase si delicioase pentru a va bucura de o masa delicioasa in timp ce tineti o dieta, pieptul de pui la cuptor este alegerea perfecta.

Aceasta reteta simpla si gustoasa este bogata in proteine si saraca in grasimi, facand-o potrivita pentru cei care sunt la dieta, doresc sa isi mentina sau sa isi reduca greutatea corporala.

Pieptul de pui la cuptor este o optiune excelenta pentru cei care doresc sa manance sanatos si sa se bucure de o masa delicioasa in timp ce tin o dieta sau o cura de slabire.

Aceasta reteta simpla si usor de preparat ofera o sursa bogata de proteine si este o modalitate excelenta de a va mentine sau reduce greutatea corporala. Savurati fiecare muscatura si bucurati-va de o masa sanatoasa si gustoasa!

Pregateste-ti papilele gustative pentru o calatorie culinara si descopera secretul unei mese echilibrate si gustoase. In plus, vei gasi si cateva sfaturi despre cum sa o servesti pentru o experienta gastronomica interesanta si completa.

Cum poti sa faci cel mai bun Piept de pui la cuptor cu rosii si oregano?

Ingrediente:

  • 1 piept mare de pui, fara piele si fara oase, sau doua mai mici;
  • 4-5 rosii dulci de tara;
  • 1/2 lingurita de oregano uscat;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura de ulei de masline extra-virgin

Mod de Pregatire:

  1. In primul rand, se spala pieptul de pui si se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie sau servetel de hartie. Se spala si taie rondele rosiile pentru a le avea gata pregatite pentru mai tarziu, cand vor fi adaugate alaturi de pieptul de pui.
  2. Se portioneaza pieptul de pui incat sa rezulte 4 bucati, se adauga intr-un bol de sticla, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga rosiile feliate, oregano si uleiul de masline si se amesteca bine incat atat carnea, cat si rosiile sa fie bine unse cu ulei.
  3. Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius. Se aseaza carnea si rosiile in tava sau tigaie impreuna cu sucul rezultat si se da la cuptorul bine incins pentru 40-50 min sau pana este gata carnea si capata o crusta delicioasa deasupra.
  4. Pentru a va asigura ca este copt pieptul de pui, puteti folosi o furculita, scobitoare sau un termometru de bucatarie pentru a verifica daca temperatura interna a pieptului de pui atinge 75 de grade Celsius.
  5. Dupa ce este gata, lasati pieptul de pui sa se odihneasca timp de 5 minute inainte de a-l taia in felii, pentru a fi mai usor de servit alaturi de o salata sau garnitura dvs. preferata.
Piept de pui la cuptor cu rosii, oregano si ulei de masline extravirgin
Piept de pui cu rosii la cuptor

Piept de pui la cuptor cu rosii si oregano – Sugestii privind servirea:

Aceasta reteta delicioasa de Piept de pui la cuptor poate fi servita alaturi de diverse garnituri sanatoase, precum: orez pufos sau crupa fiarta de grau cu unt, cum am servit noi, de exemplu.

  • Poate fi insotita de legume la gratar, un amestec de legume cu quinoa, salata de sezon sau o salata verde proaspata.

De asemenea, puteti adauga sosuri sanatoase preparte acasa, precum: un sos de iaurt cu usturoi si ierburi aromatice sau un dressing usor pe baza de ulei de masline si lamaie pentru un plus de savoare.

Reteta Piept de pui cu rosii la cuptor mancaruricugust
Piept_pui_la_cuptor.jpg

!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Piept de pui la cuptor cu rosii -, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre, precum:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...