Pui umplut cu mazare si fenicul la cuptor

pui-umplut-la-cuptor.jpg
pui-umplut.jpg

Daca sunteti in pana de idei, pentru cina de duminica, va propun, sa incercati o reteta simpla, dar foarte gustoasa de Pui umplut cu mazare verde, fenicul, rozmarin si salvie la cuptor.

Cuma am scris mai sus, este o reteta simpla, usor de facut si foarte gustoasa, care nu necesita mult timp si multa pricepere, pentru a o pregati.

Imi place sa gatesc aceasta reteta, deoarece nu mai trebuie sa stau sa ma gandesc ce garnitura sa pregatesc, pe care, sa o servesc alaturi de deliciosul  pui.

Umplutura de mazare si fenicul poate fi folosita cu succes pe post de garnitura si, atat, nimic mai mult.

Pentru a pregati cel mai fraged si suculent pui umplut la cuptor aromat cu rozmarin si salvie, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 pui de cca 1.5 kg;
  • 300 gr mazare fina proaspata sau de la congeator;
  • 1 radacina medie de fenicul;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 2-3 crengute de rozmarin;
  • 2-3 crengute de salvie;
  • 1 legatura de marar sau patrunjel verde;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin

Mog de pregatire:

  1. Se curata, se spala si se feliaza feniculul si usturoiul; se spala rozmarinul si salvia, pentru a indeparta praful de pe ele;
  2. Puiul se pârleste pe flacara de la aragaz, pentru ca, puii din comert adesea sunt plin de pene si puf, apoi, se spala sub jetul de apa rece, desi specialistii nu recomanda sa facem acest lucru; se sterge (puiul) cu un prosop de bucatarie, pentru a indeparta picaturile de apa ramase.
  3. Intr-o tigaie se  adauga putin ulei de masline si se soteaza cateva minute usturoiul, mazarea verde si feniculul, doar cat sa se inmoaie putin si sa isi eliberere aroma si dulceata naturale. Se sareaza, pipereaza si se adauga mararul tocat fin, 1-2 crengute de rozmarin si de salvie.
  • Puteti sa tocati, atat rozmarinul, cat si salvia, insa frunzulitele de zomarin sunt mai dure, lemnoase si, nu imi place sa le gasec in mancare, prefar sa le adaug intregi, ca dupa sa le indepartez.

4. Se unge puiul cu sare, piper negru si ulei de masline, atat la exterior, cat si la interior, apoi se umlpe cu umplutura de mazare si fenicul.

5. Se prinde orificiul cu scobitori sau se coase cu ata alba, pentru ca sa nu iasa umplutura.

pui-umplut-cu-legume.jpg
pui-umplut.jpg

6. Se pune puiul intr-o tava, care a fost unsa cu ulei, iar deasupra se pune  restul de rozmarin si salvie; se da tava la cuptorul preincalzit la 200 C, pentru cca 60 min.

7. Dupa cca 30 min, cand puiul a format deja o crusta apetisanta, se  reduce temperatura la 180-190 C si se mai lasa alte 30 min. sau pana s-a facut.

La final, obtinem cel mai fraged, aromat si suculent pui 2 in 1 umplut cu mazare, fenicul si ierburi aromatice, pe care l-ati mangat vreodata.

Pofta buna!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)