Pui umplut cu mazare si fenicul la cuptor

Reteta Pui umplut cu mazare verde
pui-umplut-cu-mazare.jpg

Reteta Pui umplut cu mazare si fenicul la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Afla de ce ingrediente ai nevoie si cum se face reteta de Pui umplut cu mazare si fenicul la cuptor.

Daca sunteti in pana de idei, pentru cina de duminica, va propun, sa incercati o reteta simpla, dar foarte gustoasa, de Pui umplut cu mazare verde, fenicul, rozmarin si salvie la cuptor.

Cum am scris mai sus, este o reteta simpla, usor de facut si foarte gustoasa, care nu necesita mult timp si multa pricepere, pentru a o gati.

Imi place sa gatesc aceasta reteta, deoarece nu mai trebuie sa stau sa ma gandesc ce garnitura sa pregatesc, pe care, sa o servesc alaturi de deliciosul  pui.

Este un fel de mancare 2 in 1 foarte practic si foarte gustos, deoarece umplutura de mazare si fenicul poate fi folosita cu succes pe post de garnitura si atat nimic mai mult.

 

Cum sa faci Pui umplut cu mazare si fenicul la cuptor?

Ingrediente:

  • 1 pui de cca 1.5 kg;
  • 300 gr mazare fina proaspata sau de la congelator;
  • 1 radacina medie de fenicul;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 2-3 crengute de rozmarin;
  • 2-3 crengute de salvie;
  • 1 legatura de marar sau patrunjel verde;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin

Mog de pregatire:

  1. Se curata, se spala si se feliaza feniculul si usturoiul; se spala rozmarinul si salvia, pentru a indeparta praful de pe ele;
  2. Puiul se pârleste pe flacara de la aragaz, pentru ca, puii din comert adesea sunt plin de pene si puf, apoi, se spala sub jetul de apa rece, desi specialistii nu recomanda sa facem acest lucru;
  3. Se sterge (puiul) cu un prosop de bucatarie, pentru a indeparta picaturile de apa ramase de pe urma spalarii.
  4. Intr-o tigaie se  adauga putin ulei de masline si se soteaza cateva minute usturoiul, mazarea verde si feniculul, doar cat sa se inmoaie putin si sa isi eliberere aroma si dulceata naturale. Se sareaza, pipereaza si se adauga mararul tocat fin, 1-2 crengute de rozmarin si de salvie.
  • Puteti sa tocati, atat rozmarinul, cat si salvia, insa frunzulitele de zomarin sunt mai dure, lemnoase si, nu imi place sa le gasec in mancare, prefar sa le adaug intregi, ca dupa sa le indepartez.

5. Se freca cu sare, piper negru si ulei de masline, atat la exterior, cat si la interior, apoi se umlpe cu umplutura de mazare si fenicul. Se prinde orificiul cu scobitori sau se coase cu ata alba, pentru ca sa nu iasa umplutura.

pui-umplut-cu-mazare.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Se pune puiul intr-o tava, care a fost unsa cu ulei, iar deasupra se pune restul de rozmarin si salvie; se da tava la cuptorul preincalzit la 200 C, pentru cca 60 min.

7. Dupa cca 30 min, cand puiul a format deja o crusta apetisanta, se  reduce temperatura la 180 C si se mai lasa alte 30 min. sau pana s-a facut (incercati cu scobitoarea).

Pui umplut cu mazare verde si fenicul
pui-umplut-cu-fenicul.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pui umplut…

La final, obtinem cel mai fraged, aromat si suculent pui 2 in 1 umplut cu mazare, fenicul si ierburi aromatice, pe care l-ati mancat vreodata.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Pui umplut cu mazare si fenicul la cuptor – dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Aripioare de pui cu smantana la cuptor.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un răspuns