Pilaf cu curcan, ciuperci si porumb dulce reteta

Pilaf cu curcan, ciuperci si porumb dulce

Pilaf cu curcan, ciuperci si porumb dulce reteta
pilaf-cu-curcan.jpg

Reteta Pilaf cu curcan, ciuperci si porumb dulce o reteta super-delicioasa asa cum nu ai mai vazut in alta parte din Categoria Mancaruri cu carne. Vezi cum poti face cel mai gustos Pilaf cu curcan si ciuperci.

Va propun sa incercati o delicioasa reteta de Pilaf cu curcan, ciuperci si porumb dulce si mult marar verde, care poate fi servit ca atare sau ca si garnitura la friptura de orice fel.

Pe langa pilaful cu carne de pui obisnuiesc sa pregatesc pilaf cu carne de curcan, care este o carne mai sanatoasa si, care aduce numeroase beneficii organismului nostru.

Doua cuvinte despre carnea de curcan…

Pieptul de curcan, vorbim aici despre pieptul de curcan fara piele, este o carne slaba si sanatoasa si, care, contine multe proteine, vitamine, in special, B12, si minerale, precum: fier, magneziu, zinc etc.

100 gr piept de curcan contine 0,5 gr grasime si 25 gr proteine, de aceea, este recomandat a se consuma in cazul persoanelor, care sunt la dieta sau tin o cura de slabire, asigurandu-le necesarul zilnic de proteine, vitamine si minerale.

Ca este pregatit dupa reteta clasica, ori cu ciuperci, carne de gaina sau porc, banalul pilaf clasic poate fi transformat intr-un fel de mancare extrem de gustos si rafinat, care nu va face dacat sa imbogateasca masa de sarbatoare.

Cum sa faci cel mai bun Pilaf cu Curcan si Ciuperci?

Ingrediente:

  • 1/2 piept de curcan sau pulpa superioasa dezosata;
  • 1 ceapa mare;
  • 2 morcovi medii;
  • 1 ardei gras mare;
  • 1/2 kg ciuperci de padure sau champions, insa puteti folosi si ciuperci la conserva;
  • 1 cutie porumb dulce in vid de buna calitate;
  • 1 cana orez cu bobul rotund, insa puteti folosi si orez cu bobul lung;
  • 3 cani supa de pui sau de legume;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 legatura marar verde

Mod de preparare:

  1. Mai intai si-ntai de toate, portionam pieptul de curcan, fireste, dupa ce l-am spalat cu apa rece si l-am sters cu un prosop de bucatarie, pentru a indeparta apa ramasa. Nu de alta, dar v-a improsca, cand il vom pune la prajit.
  2. Curatam si spalam legumele, apoi le tocam: ceapa o taiem in doua, apoi o feliem; morcovii ii taiem rondele; ardeiul gras, dupa ce i-am indepartat cotorul si l-am scuturat de seminte, il taiem in doua, e lung, apoi inca odata in doua, iar dupa il taiem fasii.
  3. Luam un ceaun sau o oala cu fundul gros, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam carnea de curcan, prajim pana se rumeneste frumos pe toate partile.
  4. Adaugam legumele tocate, pe care, le calim 3-4 min, amestecam incontinuu, incat au tendinta de a se lipi de fundul ceaunului.
  5. Adaugam ciupercile, le calim 3-4 min, apoi adaugam porumbul dulce, sare si piper negru dupa gust, foaia de dafin, amestecam bine totul, calim alte 2-3 min.
Orez cu carne de curcan reteta
pilaf-cu-ciuperci.jpg

6. Agaugam orezul, pe care, l-am spalat in 2-3 ape, amestecam si calim alte 2-3 min sau pana orezul devine sticlos, apoi adaugam supa de pui, care trebuie sa fie fierbinte.

7. Acoperim ceaunul cu un capac potrivit si lasam sa fiarba, la foc mediu, aprox. 15-16 min (cat este trecut pe ambalaj) sau pana este gata orezul.

Reteta Pilaf cu curcan si ciuperci
pilaf-cu-curcan-ciuperci.jpg

Pilaf cu Curcan – Pregatiri finale…

7. Cand orezul este deja fiert, adaugam mararul tocat fin, lasam sa dea un clocot, oprim focul si  acoperim ceaunul cu un capa, apoi cu un prosop gros de bucatarie si lasam sa se odihneasca 5 min. inainte de servire.

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Pilaf cu curcan, ciuperci si porumb dulce -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...