Orez cu carne de miel la cuptor

orez-cu-carne-de-miel-la-cuptor.jpg

Reteta culinara de Orez cu carne de miel cu poze, explicatii si pasi de urmat din Categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci cel mai pufos si gustos Orez cu miel la cuptor cu morcov si ceapa verde.

Astazi am pregatit o delicioasa reteta de Orez cu miel la cuptor, care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Pasti si poate fi servit, ca atare, sau ca garnitura la friptura de miel sau carne la gratar.

Preparat, care va imbogati si diversifica preparatele traditionalele din carne de miel, cum ar fi: pulpa de miel la cuptor, cioarba de miel, stufat etc., pe care, le pragatim de Pasti.

Este o reteta de Orez cu miel  foarte usor de realizat, aromat si extrem de gustos, care, daca il veti face odata, atunci va deveni o traditie de Paste.

Ingrediente:

  • 600 gr carne-macra de miel (am folosit carne de la pulpa);
  • 1 ceapa;
  • 2 morcovi medii; sau 1 mare;
  • 1 cana cu orez;
  • 1 foaie de dafin;
  • 1/2 lingurita condiment pentru oaie si miel;
  • 1/2 lingurita chimen;
  • 1/2 lingurita curcuma;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 3 cani supa de pui, preparata in casa, sau apa de la robinet;
  • ceapa verde si patrunjel proaspat, pentru ornat

Mod de pregatire:

  1. Spalam carnea de miel, apoi o taiem fasii de 10 cm lungime sau cubulete ca pentru gulas.
  2. Luam un ceaun, adaugam  uleiul de masline, adaugam carnea de miel si o rumenim frumos pe toate partile, cum se vede in poza de mai jos.
orez-cu-carne-de-miel.jpg
3. Cat se rumeneste carnea, curatam si tocam legumele: ceapa o taiem in doua, apoi in felii, iar morcovii ii taiem rondele;
4. Adaugam legumele, amestecam si lasam sa se caleasca 5-7 min, amestecnd din cand in cand, apoi adaugam: foaia de dafin, piperul negru si condimentele, amestecam bine. Adaugam orezul, pe care, l-am spalat, in prealabil, amestecam si lasam sa se caleasca  alte 2-3 min. sau pana ce orezul devine sticlos.
5. Adaugam supa de pui, care trebuie sa fie fierbinte, sare, dupa gust si lasam sa dea un clocot, apoi dam ceaunul cu orez cu carne de miel la cuptorul preincalzit la 190-200 C si lasam cca 20 min., acumm depinde de cuptor.
6.  Scoatem ceaunul cu Orez din cuptor si lasam sa se odihneasca cca 5 min, pentru a-si amplifica aroma, apoi este gata de servire.
orez-cu-carne-de-miel.jpg

Incercati sa pregatiri aceasca reteta simpla si delicioasa de Orez pufos cu  miel, veti ramane surprinsi de aroma si gustul preparatului.

Pentru a vedea reteta de pilaf cu carne de porc, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze si pasi de urmat.

Pofta buna! Daca v-a placut reteta, dati-ne un Share. Multumim!

Comentari