Aripioare de pui cu smantana la cuptor

aripioare-de-pui.jpg

Reteta Aripioare de pui cu legume si smantana la cuptor, fragede si aromate, din categoria Mancaruri cu carne, pe care, v-o recomand, cu drag. Pe langa obisnuitele legume, pe care le folosesc majoritatea dintre dvs., atunci cand gatesc aripioare/pui la cuptor, precum: morcov, ceapa si ardei gras, obisnuiesc sa folosesc vinete de gradina tinere si fara seminte.

Este o reteta cat se poate de simpla, se prepara usor si este foarte gustoasa si aromata, si, pe care o gatesc de ani de zile, de cate ori am pofta, si care merita salvata, pentru a nu o pierde, si merita numaidecat incercata.

Aripioarele de pui sunt solutia excelenta atunci cand ai pofta de ceva rapid si gustos sau te trezesti cu oaspetii la usa, deoarece nu necesita mult timp de gatire, doar adaugi legumele pe care le ai la frigider, le dai la cuptor si poti sta linistit/a de vorba cu musafirii.

Cum se fac Aripioarele de pui cu smantana si legume la cuptor? 

Pentru a obtine cele mai aromate si suculente aripioare de pui la cuptor, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 kg aripioare de pui fara varfuri;
  • 2 cepe rosii;
  • 2 morcovi;
  • 2 vinete medii;
  • 2 ardei grasi;
  • 250 ml smantana fermentata;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 lingurita boia picanta sau ardei de Cayenne;
  • 1/2 lingurita oregano uscat;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 legatura de marar verde

Mod de pregatire:

  1. Aripioarele se parlesc pe flacara de la aragaz, se curata si le spala bine sub jetul de apa rece. Legumele se curata, se spala si taie rondele  sau dupa preferinta fiecaruia.
  2. Intr-un bol mare,  se pun, laolalta: aripioarele, legumele tocate, condimentele, mararul tocat, uleiul de masline si smantana, se amesteca cu grija, cu ajutorul mainii, pentru ca, legumele sa se mentina intregi.
  3. Se acopera bolul cu pelicola alimentara sau un capac si se da la rece, pentru 2 ore, insa pot fi date si imediat la cuptor, pentru cei nerabdatori sau, care aveti musafiri.
aripioare-de-pui-cu-smantana.jpg

4. Dupa ce s-au scurs cele 2 h, varsam compozitia intr-o tava sau vas de yena si dam la cuptorul preincalzi la 190 C, pentru cca 50-60 min, deoarece carnea de pui este frageda si nu are nevoie de prea mult timp pentru a se face.

aripioare-de-pui.jpg

La final, vom obtine cele mai aromate si suculente aripioare de pui, pe care, le-ati mancat vreodata, care pot fi servite ca atare sau alaturi de orice garnitura doriti dvs.

aripioare-de-pui-cu-smantana.jpg

Ce poate fi mai bun, decat o portie de Aripioare cu smantana la cuptor servite cu paine proaspata de casa cu coaja crocanta, care merge de minune sa fie inmuiata in deliciosul sos.

Pentru a vedea si reteta de Pui la cuptor cu legume, rozmarin si cimbru, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, explicatii, precum si, pasi de urmat.

Pofta buna!

Daca v-a placut reteta de astazi, dati-ne un Share. Ajutati-ne sa crestem! Multumim!

Comentari