
Reteta Pui la cuptor cu legume, rozmarin si cimbru ca la bunica acasa din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum poti sa faci cel mai gustos, aromat si suculent Pui la cuptor cu legume si ierburi aromatice.
Astazi vom pregati un delicios pui la cuptor cu legume si ierburi aromatice, rozmarin si cimbru, servit alaturi de o Salata de varza murata cu ceapa si uli de masline
Cum sa faci cel mai delicios Pui la cuptor cu legume si ierburi aromatice?
Ingrediente:
- 1 pui (am folosit doar 1/2 pui);
- 1 kg cartofi rosii, pentru ca, au pulpa (miezul) galbui si vom obtine un piure galben frumos;
- 1- 2 morcovi mediu sau 1 mai mare;
- 3 gogosari sau ardei grasi;
- 500 gr pastai verzi proaspete sau congelate;
- 1-2 dovlecei medii;
- 1-2 foi de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 2- 3 crengute rozmarin;
- 1/2 lingurita cimbru uscat (deshidratat);
- 1 – 2 linguri ulei de masline sau ulei de floare soarelui
Pui la cuptor cu cartofi si legume – Mod de pregatire:
- Dupa ce am curatat si am spalat legumele, le taiem: cartofii in sferturi, morcovii rondele, gogosarii ii taiem in 6, dovleceii in felii sau cuburi mai mari.
- Punem legumele taiate in tava, asezonam cu sare si piper negru, adaugam foile de dafin, rozmarinul, cimbrul si uleiul de masline, amestecam bine, incat, toate legumele sa fie bine unse cu ulei.
- Spalam puiul sub jetul de apa rece, desi specialistii nu ne recomanda sa facem acest lucru. Obisnuinta!
- Stergem puiul cu un prosop de bucatarie, il ungem peste tot cu ulei de masline, inclusiv la interior, pentru a se rumeni frumos si uniform si ca pielea sa devina crocanta; asezonam cu sare si piper.

5. Punem puiul cu grija peste legume si dam tava la cuptorul preancalzit la 200 C., pentru cca 60 min., depinde de cuptorul pe care il aveti, pana se aude cum sfaraie, apoi miscorati la 180 C.
- Daca vreti sa fie gata mai repede, il lasati la cuptor pana incepe sa sfaraie, apoi acoperiti tava cu folie de aluminiu pentru 20 min sau pana s-au inmuiat putin cartofii, respectiv legumele.
- Dupa ce cartofii s-au inmuiat putin, luati folia si mai lasati alte 20-30 min sau pana se reumeneste frumos puiul si legumele, cum se poate vedea, de altfel, in poza de mai jos.

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Pui la cuptor cu legume, rozmarin si cimbru -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Pui la ceaun cu usturoi si cimbru.