Pui la cuptor cu legume mancaruricugust

Pui la cuptor cu legume, rozmarin si cimbru

Pui la cuptor cu legume mancaruricugust
pui-la-cuptor.jpg

Reteta Pui la cuptor cu legume, rozmarin si cimbru ca la bunica acasa din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum poti sa faci cel mai gustos, aromat si suculent Pui la cuptor cu legume si ierburi aromatice.

Astazi vom pregati un delicios pui la cuptor cu legume si ierburi aromatice, rozmarin si cimbru, servit alaturi de o Salata de varza murata cu ceapa si uli de masline

Mancarea gatita la cuptor, nu doar ca, se face mai usor, fara bataie de cap, dar si este mai sanatoasa si mai gustoasa, decat cea gatita (prajita) in baie de ulei. Majoritatea gospodinelor gatesc mancare la cuptor doar de sarbatori, in rest, prefera sa gateasca pe aragaz.
Incercati cat mai des sa gatiti acasa, deoarece marele avantaj al gatitului acasa este: controlul total asupra calitatii alimentelor folosite, ceea ce reprezinta atributul principal, pentru sanatatea dvs.
Totodata, incercati sa gatiti, cat mai des, mancarea la cuptor, in detrimentul celei preparare pe aragaz. Sunt diverse feluri de mancare, diverse combinatii, chiar unele mai ciudate, care se pot face la cuptor.
Insa, puteti opta nu numai pentru carnea, dar si peste, spre exemplu: peste fript cu legume, sufleu de peste ori peste cu legume, in folie de aluminiu sau in pachetel din hirie de pergament – en papillote; ciuperci, legume, sarmale, sosuri, budinci, musaca etc.  
Avantajul mancarii gatite la cuptor este, ca se poate gati fara ulei, in suc propriu, sau cu putin ulei, in plus, gatitul la cuptor este mai simplu, pentru ca, ai pus toate ingredientele in tava si le dai la cuptor, intre timp te ocupi de altceva.
Pe cand, daca optezi pentru gatitul pe aragaz, mancarea trebuie supravegheata si vor sari stropi de ulei peste tot.
Spre deosebire de mancarurile gatite pe aragaz, care nu tot timpul arata apetisant si sunt pline de grasime, cele gatite la cuptor vor fi totdeauna frumos rumenite, nu vor fi atat de grase vor avea un gust si o aroma aparte si vor fi pline de savoare.
Mancarea gatita la cuptor nu este cu nimic mai prejos decat cea gatita la aburi, ingredientele isi pastreaza, la fel de bine, elementele nutritive, aroma si savoarea.

Cum sa faci cel mai delicios Pui la cuptor cu legume si ierburi aromatice?

Ingrediente:

  • 1 pui (am folosit doar 1/2 pui);
  • 1 kg cartofi rosii, pentru ca, au pulpa (miezul) galbui si vom obtine un piure galben frumos;
  • 1- 2 morcovi mediu sau 1 mai mare;
  • 3 gogosari sau ardei grasi;
  • 500 gr pastai verzi proaspete sau congelate;
  • 1-2 dovlecei medii;
  • 1-2 foi de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 2- 3 crengute rozmarin;
  • 1/2 lingurita cimbru uscat (deshidratat);
  • 1 – 2 linguri ulei de masline sau ulei de floare soarelui

Pui la cuptor cu cartofi si legume – Mod de pregatire:

  1. Dupa ce am curatat si am spalat legumele, le taiem: cartofii in sferturi, morcovii rondele, gogosarii ii taiem in 6, dovleceii in felii sau cuburi  mai mari.
  2. Punem legumele taiate in tava, asezonam cu sare si piper negru, adaugam foile de dafin, rozmarinul, cimbrul si uleiul de masline, amestecam bine, incat, toate legumele sa fie bine unse cu ulei.
  3. Spalam puiul sub jetul de apa rece, desi specialistii nu ne recomanda sa facem acest lucru. Obisnuinta!
  4. Stergem puiul cu un prosop de bucatarie, il ungem peste tot cu ulei de masline, inclusiv la interior, pentru a se rumeni frumos si uniform si ca pielea sa devina crocanta; asezonam cu sare si piper.
Pui cu legume si ierburi aromatice
pui-cu-cartofi.jpg

5. Punem puiul cu grija peste legume si dam tava la cuptorul preancalzit la 200 C., pentru cca 60 min., depinde de cuptorul pe care il aveti, pana se aude cum sfaraie, apoi miscorati la 180 C.

  • Daca vreti sa fie gata mai repede, il lasati la cuptor pana incepe sa sfaraie, apoi acoperiti tava cu folie de aluminiu pentru 20 min sau pana s-au inmuiat putin cartofii, respectiv legumele.
  • Dupa ce cartofii s-au inmuiat putin, luati folia si mai lasati alte 20-30 min sau pana se reumeneste frumos puiul si legumele, cum se poate vedea, de altfel, in poza de mai jos.

pui-cu-legume.jpg

Reteta Pui la cuptor cu legume
pui-la-cuptor-cu-legume.jpg

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Pui la cuptor cu legume, rozmarin si cimbru -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Pui la ceaun cu usturoi si cimbru.

 Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...