Sfecla rosie, purifica sangele si lupta cu tumorile din Categoria Articole utile. Intra sa vezi, care sunt cele mai importante beneficii ale consumului de Sfecla rosie.
Sfecla rosie este o leguma bienala din Familia Amaranthaceae folosita pe larg in Gastronomie din intreaga lume, insa, cam negliata si in Romania.
Cu un gust placut, usor dulceag si o culoare aprinsa, placuta ochiului, sfecla rosie, ne fereste de multe boli si ne aduce multe beneficii organismului nostru.
In Gastronomie este folisita in intregime, atat radacina, care poate fi rotunda, lunguiata, ovala si de o culoare bourdeaux inchis sau mai deschis, dar si, cu inele albe, cat si frunzele, care pot fi folosite in salate, supe, ciorbe sau tocanite.
Folosita in stare cruda, fiarta sau coapta, sfecla rosie, este o excelenta sursa de vitamine A, complexul B, C, E si K; minerale calciu, fier, fosfor, iod, magneziu, sulf si fibre naturale, polizaharide, atat de importante, pentru sanatatea organismului uman.
Consumata regulat, sfecla rosie, aduce nenumarate beneficii organsmului nostru si se lupta cu diverse boli, acest lucru se datireaza continului ridicat de vitamine, minerale, antioxifanti si fibre naturale, atat de importante pentru sanatatea intregului organsim.
Saraca in calorii – 43 kcal/100 gr – si colesterol „0”, insa bogata in fibre naturale si antioxidanti, sfecla rosie, este recomandata persoanelor, care sunt la dieta sau tin o cura de slabire.
Lupta eficient impotriva tumorilor canceroase si asupra multor altor afectiuni, avand urmatoarele proprietati:
In general, nu prea are contraindicatii, insa este interzis abuzul, deoarece:
Sfecla rosie se poate consuma sub diverse forme, atat in stare cruda, la prepararea diverselor tipuri de salata sau sucuri, cat si fiarta, coapta sau consevata in otet. Frunzele sunt des folosite la prepararea salatelor sau in ciorbe sau supe, care va imbogati gustul acestora.
Sucul de sfecla rosie. Este este indicat in cazul curelor de slabire, deoarece lupta cu kilogramele in plus, dar si, detoxifica a ficatul si bila. Se poate consuma atat suc simplu de sfecla, care este putin cam gretos, cat si, in combinatie cu alte radacinoase, precum: morcov, telina, hrean, dar si, cu suc de varza alba.
Sucul de sfecla rosie in combintie de morcov, telina si varza alba este recomandat persoanelor, care au o tumora cancerooasa, deoarece, pe langa faptul ca, gustos si satios se lupta cu aceste tumori- distruge celulele canceroase.
Durata unei cure cu suc de sfecla, ca este consumat simplu sau in combinatie cu alte legume, este de trei saptamani si se incepe cu o lingura si se ajunge la un pahar pe zi. Nu se recomanda a face abuz, deoarece, cum am spus mai sus, ne poate crea si unele probleme.
Salata de sfecla rosie. Ca este gatita din sfecla cruda, fiarta, coapta in cuptor, simpla sau in combinatie cu alte legume salata de sfecla este extrem de gustoasa, aromata si satioasa.
Pe langa, faptul ca, este gustoasa si aromata, salata de sfecla rosie, ajuta la detoxifierea organismului. Toxinile vor fi elimenate din organism prin urina (care va fi rosie la culoare), transpiratie si scaun.
Sper ca, v-a placut articolul de astazi! Dati-ne un Share/Like. Multumim!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…