Reteta Tocanita de ciuperci cu cartofi noi

Tocanita de ciuperci cu cartofi noi

Reteta Tocanita de ciuperci cu cartofi noi
tocanita-de-ciuperci.jpg

Tocanita de ciuperci cu cartofi noi si mult marar verde ca la mama acasa din Categoria Aperitive si Salate de casa. Vezi cum poti sa faci cea mai buna Tocanita de ciuperci cu smantana si garnitura de cartofi noi.

Tocania de ciuperci cu smantana se gaseste printre retetele mele prefetate, pe care o ador si o gatesc destul de des, daca va  place ciulamaua de ciuperci, atunci, cu siguranta, va va placea si aceasta delicioasa tocanita de ciuperici.

Diferenta dintre aceasta tocanita si clasica ciulama de ciuperci este, ca nu se adauga rantasi, care are rolul de a ingrosa ciulamaua.

Incercati sa consumati cat mai des ciuperci, ca sunt ele de padure sau de cultura, deoarece sunt pline de vitamine si minerale si aduc numeroase benificii organismului nostru.

Este o reteta simpla, satioasa si plina de aroma, pe care, daca ai incercat-o odata, cu siguranta, o vei gati si a doua, si a treia oara. Obisnuiesc sa servesc delicioasa tocanita, ca atare, sau cu garnitura de cartofi noi cu unt, ceapa si mult marar verde.

Cum sa faci cea mai buna Tocanita de ciuperci cu cartofi noi?

Ingrediente:

Pentru tocanita:

  • 1 kg ciuperci mici (am folosit champignon);
  • 1 morcov mediu;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 2 fire ceapa verde;
  • 1 legatura mica marar verde;
  • 100 ml smantana fermentata grasa sau iaurt grecesc, daca nu vreti sa folosit smantana, care mult mai grasa;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin

Pentru garnitura de cartofi:

  • 1 kg cartofi noi;
  • sare dupa gust;
  • 1-2 fire ceapa verde;
  • 10 gr unt;
  • 1 legatura marar verde;

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se spala, cu ajutorul unui burete de vase, si pe pun la fiert cartofii noi, in coaja; separat, se spala si se pun la fiert ciupercile in apa cu pitina sare.
  2. Se curata si toaca marunt usturoiul; morcovul se taie rondele sau dupa cum doriti dvs.
  3. Intr-o tigaie sau o cratita cu fundul gros se adauga uleiul de masline si se calesc usturoiul si morcovul, apoi, se adauga ciupercile, pe care le-am scos din zeama in care au fiert.
  • Puteti sa gatiti si ciupercile in stare cruda, daca nu aveti timp sa le fierbeti, in prealabil.
Reteta Cartofi noi cu ciuperci
tocanita-de-ciuperci.jpg

4. Se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mediu, cca 7-10 min, apoi se adauga smantana fermentata, ceapa verde, piperul negru, sare dupa gust si mararul verde tocat marunt.

  • Nu este nevoie sa adaugati supa in tocanita, deoarece ciuperile lasa destula apa, incat sa fie de ajuns sa fiarba tocanita;
  • Daca tineti post, atunci nu adaugati smantana in tocanita si nici unt la cartofii noi!!!

5. Se lasa sa dea un clocot, apoi se opreste focul si se lasa sa se odihneasca, macar 5 min inainte de servire.

6. Se scot cartofii din apa in care au fiert, apoi se adauga untul, sare dupa gust, ceapa si mararul verde tocate marunt, se amesteca bine si garnitura este gata, pentru a fi servita alaturi de delicioasa Tocanita de ciuperci.

Mancarica de ciuperci cu cartofi noi
ciuperci-cu-cartofi-noi.jpg

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tocanita de ciuperci cu cartofi noi -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Tocanita de ciuperci cu carne de curcan – extra-delicioasa. 

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...