Avocado, beneficiile consumului din Categoria Articole utile. Ce ar trebui sa stii despre avocado si beneficiile consumului de avocado. Avocado sau Persea americana este un fruct ce apartine Familiei Lauracae din care mai fac parte: dafinul, scortisoara si camforul.
Avand o forma asemanatoare cu para, o coaja de culoare verde-inchis pana la mov inchis si cu o pulpa cremoasa, avocado, este un fruct mult apreciat in intreaga lume, mai ales in ultimii ani.
Are un sambure foarte mare, in comparatie, cu alte fructe, care are rolul de a proteja fructul de oxidare, atunci cand este taiat in doua si este folosita doar o singura bucata din fruct.
Originar din Mexic si Guatemala, avocado, este denumit atat arborele, cat si fructul, propriu-zis, in prezent, este cultivat pe larg, nu doar in Mexic si Guatemala, dar si, in India si Indonezia.
Atunci, cand urmeaza sa cumparati avocado din piete sau supermarketuri, forte important este, cum aleget fructul, care trebuie sa fie bine copt, de culoare verde-nchis sau mov-inchis si sa fie in stare buna; sa nu aiba portiuni moi.
Bogat in vitamine A, B1, B2, B6, B9, C, E, K; minerale calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fibre naturale, carbohidrati; sarac in calorii (200 kcal/100gr) si colesteol 0, avocado, este recomandat de a fi consumat in cazul persoanelor, care sunt la dieta sau tin o cura de slabire.
Este un fruct extrem de gustos cu o consistenta cu totul aparte, untoasa, si, care il fac similar fructelor oleaginoase, precum: nucile, migdalele, fisticul etc.
Este indicat sa includem in dieta de zi cu zi si avocado, pe langa alte fructe si legume, si sa adoptam un regim alimentar cat mai sanatos posibil, bogat, cum am spus mai sus, in fructe si legume.
Este o sursa excelenta de grasimi sanatoase mononesaturate, care, consumate moderat, aduc numai si numai beneficii intregului organism si ne feresc de multe boli.
Ca si orice alt aliment si, avocado, are unele efecte adverse in cazul in care este consumat in exces:
Fructele de avocado pot fi consumate ca atare, in salate sau la prepararea supelor, gazpacho, pastei mexicane guacamole, tocanitelor, pilafurilor, in patiserie etc.
Insa, medicii nutritionisti ne recomanda sa consumam acest fruct delicios, plin de vitamine, minerale si fibre, in stare cruda cu sare si piper sau in salate.
Uleiul de avocado poate fi folosit la prepararea mancarurilor, precum si, la prajire, ca alternativa la uleiul de floarea soarelui, care nu este chiar atat de sanatos, pentru organism.
Extrasul din avocado, precum si, uleliul din avocado sunt folosite, pe larg, in industria cosmetica la prepararea cremelor, sapunurilor naturale, uleiurilor esentiale, samponurilor etc.
Sper, ca v-a placut articolul de astazi! Ajutati-ne sa crestem, dati-ne un Share! Multumim!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…