Salata de ficat si inima

Salata de ficat si inima de manzat la gratar din Categoria Aperitive si Salate de casa. Cum sa faci cea mai gustoasa si aromata Salata de ficat si inima de manzat la gratar, o reteta simpla, din ingredente simple si foarte gustoasa, pe care ar trebui sa o incercati numaidecat.

Este printre salatele mele preferate, de care nu ma mai satur niciodata, asi putea sa mananc toata ziua fara sa mai am nevoie de nimic altceva. Imi place foarte mult, faptul ca, se simte atat gustul, cat si textura fiecarui ingredient folosit.

Este foarte important ca, atat ficatul, cat si inima de manzat sa fie alese cu mare grija, sa fie foarte proaspete, fara miros si cu o culoare sanatoasa, fara nuante dubuioase de gri. Se poate prepara si cu ficatei si inimioare de pui sau de curcan nu numai de manzat si v-a fi la fel de gustoasa si satioasa.

Este o salata absolut delicioasa, echilibrata, satioasa si foarte aromata si, pe care, ar trebui sa o incercati numaidecat si, care se poate face tot atat de bine si din ficat si inimi de pui, curcan sau porc. Se face foarte usor si este extrem de gustoasa si aromata, iar invitatii dvs. o vor aprecia, cu certitudine.

Cum se face Salata de ficat si inimia de manzat?

Ingrediente:

  • 400-500 gr ficat de manzat;
  • 1/2 inima de manzat nu foarte mare;
  • 1 ceapa alba;1 fir mare de praz;
  • 5-6 catei de usturoi;
  • 1 morcov mare sau 2 medii;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 3 castraveti murati;
  • sare, daca este cazul, deoarece atat sosul de soia, cat si maionezul si castravetii sunt destul de sarati;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 250 ml maioneza de calitate;
  • 1 lingura mustar;
  • 1 legatura marar sau patrunjel verde;
  • ulei pentru prajit

Pentru marinada:

  • 1 lingura ulei de masline;
  • 1-2 lingura sos de soia;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 lingurita usturoi granulat

Mod de pregatire:

  1. Se curata ficatul si inima de grasime si pielita, apoi se portioneaza in bucati, ca pentru snitele, de 3-4 mm grosime.
salata-de-ficat-si-inima.jpg

2. Se curata si se toaca legumele: ceapa si prazul se taie in doua, apoi se feliaza fin; usturoiul se feliaza; morcovul se da pe razatoarea mare; ardeiul gras se taie julien; castravetii murati se taie in doua, apoi se taie bastonase.

3. Se pun ficatul si inima la marinat intr-un bol sau castran cu: uleiul de masline, sare, piper negru si putin suc proaspat stors de lamie; se lasa la marinat 10-20 min., apoi se frig pe gratarul bine oncins, cate 2-3 min pe fiecare parte sau pane se rumenesc frumos.

5. Intr-o tigaie, se adauga uleiul si se soteaza legumele doar 2-3 min, la foc mediu, doar pana ceapa devine translucida.

  • Nu este nevoie sa se prajeasca bine legumele, preferabil, sa ramana crocante, deoarece salata va sta la rece cateva ore inainte de servire, timp in care se vor legumele se vor marina perfect.
salata-de-ficat-si-inima.jpg

6. Ficatul si inima, dupa ce s-au racit putin, se taie fasii de cca 1 cm latime si se pun intr-un castron sau bol de sticla, iar peste se adauga restul ingredientelor, inclusiv mustarul, mararul verde tocat fin si maioneaza. Se amesteca totul foarte bine, apoi se da la rece, pentru minim 2 ore inainte de a fi servita.

salata-de-ficat-si-inima.jpg

Pofta buna! Daca v-a placut reteta Salata de ficat si inima de manzat la gratar, dati-ne un Share. Multumim!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)