Mancaruri cu carne

Rulada din piept de pui in sos picant

rulada-din-piept.jpg

Reteta Rulada din piept de pui in sos picant din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cea mai delicioasa Rulada din piept de pui impanata cu carnaciori afumati, in sos picant.

Este o reteta foarte gustoasa, dar cam migaloasa, de fapt. Daca va hotarati sa o preparati, pentru masa de Craciun sau Pasti, cu siguranta, le va placea invitatilor Dvs.
De obicei, pieptul de pui este fad si fara prea mult gust sau aroma, insa daca este gatit asa cum trebuie poate rezulta ceva de-a dreptul fenomenal.
Prepar aceasta reteta de multi ani, la inceput dadeam rulourile la cupror, insa erau gustoase si suculentre servite imediat, iar dupa se uscau si, nu aveau niciun gust.
Asa am ajuns sa le prepar in acest minunat si delicios sos picant, care le mentine suculente, fragede si poate fi reincalzit la nevoie si servit alaturi de garnitura dvs. preferata.

Cum sa faci cea mai buna Rulada din piept de pui in sos picant?

Ingrediente:

  • 1 piept de pui (4 portii);
  • 2 carnaciori afumati;
  • 50 g cascaval;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 1ardei gras rosu;
  • 1/2 fenicul (mediu);
  • 1 lingura de capere;
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • 300 ml bulion;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 foaie de dafin;
  • un varf de ardei iute sau piper Cayenne;
  • 2-3 cuisoare;
  • 1/2 legatura marar verde.

Mod de preparare Rulada din piept de pui:

  1. In primul rand, spalam si portionam pieptul de pui in 4 snitele cat de cat egale ca dimensiune pe  care batem cu ciocanul de bucatarie, pe fiecare parte; asezonam cu sare si piper si le dam la frigider pentru 1-2 h, pentru o mai buna asezonare.
  2. Cat sta pieptul la frigider, luam o tigaie, in care adaugam uleiul de masline si calim legumele pe care le-am tocat cubulete mici (ceapa, morcovul si feniculul);
  3. Cand legumele sau calit putin, adaugam caperele pe care le-am spalat sub jetul de apa rece, pentru a mai scapa de acreala ramasa de la otetul in care au fost conservate, si le tocat marunt, in prealabil, amestecam si dupa 1 minut adaugam pasta de tomate, amestecam sa nu se arda.
  • Daca nu va plac caperele, inlocuiti-le  cu ciuperci sau nu mai adaugati deloc.

4. Dupa care adaugam bulionul, asezonam cu sare si piper dupa gus, adaugam foaia de dafin si cuisoarele, ardeiul iute, precum si, orice alt condiment doriti dvs. Acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba, la foc mediu cca 2-3  min.

5. Scoatem snitelele de la frigier, pe fiecare snitel adaugam 1/2 carnacior afumat, o fasie de ardei gras, o fasie de morcov si o fasie de casacaval tare, le rulam cu grija incat sa nu iasa umplutura afara.

rulada-de-pui.jpg

Rulourile…

6. Prindem fiecare rulou cu scobitori, pentru ca sa nu se desfaca in timpul cat le prajim la tigaie si apoi la fierbere. Mini – ruladele rezultate le prajim cate 2-3 min. pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos, cum se poate vedea, de altfel, in poza de mai jos.
  • La final, obtinem 4 rulade, in miniatura, ca cele din poza de mai sus, fragede si foarte gustoase pe care nu ne ramaine decat sa le prajim in putin ulei, cat sa formeze o crusta aurie, care sa impiedice sucurile sa iasa afara.
rulada-cu-carnaciori.jpg
7. Aaugam rulourile rumenite in cratita cu sosul picant si lasam sa fiarba inabusit cca. 12-15 min., deoarece carnea de pui este gata imediat, fiindca a fost batuta cu ciocanul de bucatarie si rulourile au fost si prajite. La sfarsit, adaugam mararul tocat fin.
rulada-din-piept-in-sos.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cateva sfaturi privind servirea preparatului …

Nota: Ca garnitura si ca garnitura, pentru  rulada din piept de pui am servit orez lipicios cu legume de sezon si o salata simpla de sezon.

  • Puteti sa umpleti rulourile cu ce doriti Dvs., spre exemplu, cu ficatei de pui, oua fierte, ciuperci, castaveciori murati etc.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Rulada din piept de pui in sos picant -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Rulada de vitel inabusita (Arrosto).

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]
Share
Mancaruri cu gust

Recent Posts

Varza cu Orez de Post

Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…

o lună ago

Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…

o lună ago

Varza calita cu fasole de post

Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…

2 luni ago

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…

2 luni ago

Salata Macelarului – O explozie de arome intr-un singur bol

Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…

5 luni ago

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…

6 luni ago