Rulada de vitel Arrosto reteta italiana

Rulada de vitel inabusita (Arrosto)

Rulada de vitel Arrosto reteta italiana
rulada-de-vitel.jpg

Rulada de vitel inabusita cu ierburi aromatice sau Arrosto este o specialitate reprezentativa, pentru bucataria italiana din Categoria Mancaruri cu carne.

Vezi, cum sa faci cea mai buna Rulada de vitel inabusita cu ierburi aromatice sau Arrosto un preparat „Felul 2 „clasic italian de duminica sau sarbatorile mari in familie.

Un preparat rafinat, extrem de fraged si gustos si, care, cu certitudine, le va placea familiei si invitatilor dvs., chiar daca, aparent, pare a fi o reteta complexa si greu de pregatit, insa nu este deloc asa…

Daca va doriti ceva simplu si gustos de sarbatori sau pentru orice alta zi speciala, va recomand, sa pregatiti Rulada de vitel inabusita in vin alb cu usturoi si ierburi aromatice.

Se prepara si la noi Rulada de vitel, porc sau pui, insa impanata cu diverse umpluturi, dupa preferintele fiecaruia: carne toata, carnati afumai, oua ferte, legume, cascaval, chiftelute etc.

Putin despre Friptura de vitel – Arrosto di Vitello…

Auzisem de aceasta reteta italiana – Arrosto di Vitello -, gustoasa si aromata, insa nu ma incumetasem sa o incerc pana am avut ocazia sa o gust la mama ei, Italia.

Mi-a placut atat de mult, incat am inceput sa o gatesc si eu de sarbatori. Cei drept, dureaza ceva pana se face, insa, adevarul este, ca merita tot efortul si timpul pierdut.

Este un preparat considerat „greu”de iarna, adica se prepara mai mult iarna (in sezonul rece), insa este fraged, usor de preparat, extrem de gustos si savuros.

Se poate gati atat la aragaz, cat si la cuptor si nu necesita mult timp, nici multe ingrediente, dar nici sa fii expert in ale gatitului. L-ai facut, l-ai bagat la cuptor si iti vezi mai departe de treburile casnice sau pana iti vin musafirii.

Cum sa faci cea mai buna Rulada de vitel inabusit Arrosto?

Ingrediente:

  • 1 kg muschiulet de vitel sau carne-macra de vitel;
  • 1 capatina de usturoi;
  • 3 crengute de salvie;
  • 1 crenguta de rozmarin;
  • 1 lingurita cimbru uscat;
  • 1 pahar supa de vitel sau de pui;
  • 1 pahar de vin alb demisec de calitate;
  • 2 foi de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat
  • 1-2 linguri ulei de masline extravirgin;
  • 25 gr unt

Mog de preparare:

  1. In primul rand, se spala si se sterge cu un prosop de bucatarie carnea de vitel, apoi se despica in doua, avand grija sa nu taiem complet la capat si sa nu obtinem doua bucati de carne, ci una singura.
  2. Se bate bine cu ajutorul unui ciocan de bucatarie pe ambele parti, acest procedeu va fragezi si va ajuta la patrunderea mai rapida a carnii de vitel, care, dupa cate stim, fierbe mai mult decat carnea de pui sau porc.
  3. Se asazoneaza cu sare si piper negru, se presara si putin cimbru uscat, iar pe alocuri se infige si cate un catel de usturoi, pentru mai multa aroma, dar si, gust.

Rulada de vitel sau Arrosto – rularea…

4. Se ruleaza bucata de carne cu mare grija, incat sa nu iasa cateii de usturoi, care vor da o aroma deosebita preparatului. Se leaga bine cu o sfoara de canepa, incat sa nu se destrame in timpul gatirii..

  • Recunosc, este mai greu la inceput sa legi rulada, insa dupa 1-2 incercari vei reusi, cu siguranta.
Reteta Arrosto cu piure
rulada-de-vitel.jpg

5. Intr-o cratita teflona cu fundul gros, se adauga uleiul si se rumeneste frumos pe toate partile pana se formeaza o crusta apetisanta, care va mentine sucurile eliberate la interior si va impiedica sa scape afara.

6. Se adauga bucata de unt, cand untul s-a topit, se toarna vinul, supa de pui, salvia, rozmarinul, cimbrul si restul de usturoi.

7. Se acopera cratita etansi cu un capac potrivit ca marime si se da la cuptorul preincalzit la 200C, pentru 70-90 min. Dupa 30 min se reduce temperatura la 180 C.

Rulada de vitel reteta originala
rulada-de-vitel.jpg

8. Dupa ce s-a facut, se scoate cratita de la cuptor si se lasa sa se raceasca in voie, in sucul in care a fiert, apoi se scoate pe un fund de lemn curat si uscat si se feliaza, in felii de 1 cm grosime, cum se si vede in farfuria de mai jos.

9. Feliile de Arrosto se pun iarasi in cratita in care au fiert si se dau la cuptor sau pe aragaz, pentru 3-4 min, doar cat sa dea un clocot incat sa se imbibe cu deliciosul sos si sa nu fie uscate.

Arrosto Rulada de vitel cu piure
rulada-de-vitel-arrosto.jpg

Cateva sfaturi utile…

Nota: Ca si garnitura la Rulada de vitel se serveste piure de cartofi, cartofi noi fierti, legume la aburi sau legume trase la tigaie etc. Incercati aceasta reteta grozava si nu veti ramane dezamagiti. Recomand, cu drag!

!!! Daca v-a placut reteta de Rulada de vitel inabusita Arrosto, dati-ne un Share/Like. Multumim!Totodata, va recomandam, sa vedeti si retetele noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...