Creveti cu piure si salata de sfecla rosie

Reteta Creveti cu piure si salata
creveti-cu-piure.jpg

Creveti cu piure si salata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Afla cum sa faci cei mai gustosi si aromati Creveti cu piure si Salata de sfecla rosie. O reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa.

Pentru iubitorii de fructe de mare, am o foarte simpla si gustoasa reteta de Creveti argentinieni cu piure si salata de sfecla rosie, tocmai buna pentru masa de Revelion.

Pe langa faptul ca sunt gustoase, fructele de mare, sunt si foarte sanatoase, de aceea, nutritionistii ne recomanda sa consumam, macar, de 2-3 ori pe saptamana fructe de mare, respectiv peste.

Crevetii argentinieni sunt mult apreciati, fiindca sunt considerati unii dintre cei mai dulci si aromati creveti din lume, avand un gust asemanator cu cel al homarilor, care sunt mult mai scumpi si nu oricine si-i poate permite.

Crevetii sunt printre preferarii mei, obisnuiesc sa ii prepar cat mai simplu si cu cat mai putine mirodenii, pentru a nu inhiba gustul, dulceata si aroma naturale.

Cum sa gatesti Creveti cu piure si salata de sfecla rosie?

Ingrediente:

  • 8 creveti  mari (am folosit creveti argentinieni congelati, care sunt mult mai ieftini decat cei proaspeti);
  • 1 pahar vin alb demidulce;
  • 1 lingura miere de albine;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper alb proaspat macinat;
  • 1/2 lingurita maghiran uscat;
  • unt pentu piure;
  • 1/2 legatura marar verde;

Pentru piure:

  • 1 kg de cartofi rosii;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1-2 linguri lapte integral;
  • unt;
  • sare dupa gust

Pentru salata de sfecla:

  • 3 sfecle rosii;
  • 1 ceapa rosie medie;
  • 1/2 lingurita otet balsamic;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat
Creveti cu piure si sfecla rosie reteta
creveti-cu-piure-si-salata.jpg

Preparare:

  1. In primul rand, se curata, spala si pun la fiert cartofii in apa cu 1/2 lingurita de sare iodata; separat, se pune la fiert sfecla rosie din care mai tarziu vom pregati salata.
  2. Intr-o craticioara mica sau ibric de inox, se pune la fiert vinul cu mierea, foaia de dafin, maghiranul si piperul alb, lasam sa dea un clocot.
  3. Dupa ce sfecla a fiert si s-a racit suficient incat sa o putem tine in mana si a o curata fara sa ne frigem se da pe razatoarea mare; se adauga ceapa taiata, otetul, uleiul, sare si piper dupa gust, se amesteca bine.
  4. Se piseaza cartofii fierti se adauga untul, laptele si sare dupa gust si se amesteca, pana piureul devine pufos.
  5. Dupa ce vinul a dat in in clocot, adaugam crevetii, pe care, i-am curatat, lasam sa fiarba 1-2 min, apoi oprim focul, acoperim oala cu un capac si lasam sa se odihnesca 3-4 min inainte de a fi serviti.
  6. Nu ne ramane, decat sa montam preparatul pe farfurie sau pe platoul de servire si cam atat.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Creveti cu piure si salata de sfecla rosie -, dati-ne un Share/Like. Avem nevoie de sprijinul dvs. pentru a ne continua activitatea. Multumim!

Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Medalion de somon la gratar cu sos de iaurt grecesc.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un răspuns