Medalion de somon la gratar cu sos de iaurt

Medalion e somon la gratar
medalion-de-somon-la-gratar.jpg

Medalion de Somon la Gratar cu Sos de Iaurt Grecesc pe pat de salata de varza cu mult marar verde din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare.

Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cel mai bun Medalion de somon la gratar servit cu sos de iaurt grecesc si salata de varza alba cu mult marar verde si ulei de masline.

Pentru ziua de astazi, am ales sa pregatesc un medalion de somon la gratar, servit alaturi de o simpla salata de varza alba si sos de iaurt cu usturoi si marar verde.

Deoarece, dintre toate preparatele din peste, Somonul/Medalionul de somon la gratar mi se pare cel mai rafinat si gustos, care nu se compara cu niciun alt peste.

  • Acum depinde si de provenienta pestelui – este unul salbatic sau din crescatorii.

Putin despre Somon…

Somonul are cea mai fina si delicata carne, care nu necesita, in prealabil, o marinada, ci, pur si simplu, merge facut imediat asezonat cu sare, masat cu ulei de masline extravirgin si fript cate 2-3 min pe fiecare parte si cam atat.

Beneficiile consumului carnii de somon sunt numeroase si dovedite stiintific, vorbim aici de cel salbatic, care se datoreaza, in principal, continutului ridicat de Omega3.

Bogat in vitamine, minerale, proteine, acizi grasi Omega 3, aminoacizi esentiali etc., somonul, a devenit din ce in ce mai cautat si mai des intalnit aliment in dieta romanilor.

Printre beneficiile aduse sanatatii organismului uman, pot fi enumerate: sanatatea inimii, reducerea nivelului de colesterol, prevenirea aparitiei unui infarct etc.

Vorbim aici despre somonul salbatic si nu despre cel crescut artificial, in crescatorii, care ne poate face mai mult rau decat bine, fiindca este hranit cu antibiotice.

Pentru a obtine un somon fraged si gustos, trebuie pregatit exact cum trebuie si cat trebuie somonul, pentru a-si pastra aroma catifelata, cat si proprietatile nutritive exceptionale, atat de importante pentru sanatate.

Cum sa faci cel mai bun Medalion de somon la gratar cu sos de iaurt?

Pentru a pregati, probabil, cel mai gustos si suculent medalion de somon, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4 medalioane de somon;
  • sare dupa gust;
  • 1/2 lingura ulei de masline extravirgin pentru uns;

Pentru sos:

  • 1 pahar de iaurt gresesc (am folosit iaurt cu un continut redus de grasime, mai sanatos, insa tot atat de bine puteti folosi si smantana fermentata);
  • 1 catel mic de usturoi;
  • sare dupa gust;
  • 1/2 lingurita sus de lamaie proaspat stors, optional;
  • marar verde

Pentru garnitura de varza:

  • 500 gr varza alba;
  • 1/2 ceapa alba sau 1-2 fire ceapa verde;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1/2 lingurita otet de mere sau suc de lamaie dupa gust;
  • sare dupa gust.
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura mica marar sau patrunjel verde

Medalion de Somon Mod de Pregatire:

  1. Mai intai, spalam bine sub jetul de apa rece medalioanele de somon, apoi le stergem fin cu ajutorul unui prosop de bucatarie, pentru a absorbi surplusul de apa.
  2. Tocam fin varza alba, adaugam ceapa alba, pe care am tocat-o felii fine, 1/2 din mararul tocat fin; asezoman cu care si piper negru proaspat maciat, apoi adaugam otetul din mere si uleiul de masline.
  3. Asezonam medalioanele de somon cu sare grunjoasa, apoi le ungem, pe fiecare parte, cu ulei de masline extravirgin, masand usor. Atat,  nimic mai mult!
Medalion de somon la gratar reteta
medalion-de-somon-la-gratar.jpg

4. Cand gratarul este bine incins, asezam cu grija medalioanele si le lasam cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumeneste frumos.

5. Cat se frig medalioanele, luam un bol, adaugam iaurtul gresesc, usturoiul dat prin presa pentru usturoi, restul mararului, sare, piper negru si uleiul de masline, amestecam bine.

Medalion de somon la gratar cu sos
medalion-de-somon-la-gratar.jpg

Cateva sfaturi finale…

  • Gatind urmand pasii de mai sus, obtine cel mai fraged si cel mai gustos Medalion de somon la gratar, pastrandu-i si punandu-i in valoare gustul si aroma naturale.
  • Nu ne ramane, decat sa montam somonul pe farfurie sau platoul de servire si sa savuram alaturi de cei dragi

!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Medalion de Somon la Gratar cu Sos de Iaurt -, dati-ne un Share sau Like. Multumim anticipat!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.

Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastra, precum:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...