Reteta File de macrou la gratar

File de macrou la gratar cu legume

File de macrou la gratar cu legume
file-de-macrou-la-gratar.jpg

File de macrou la gratar cu legume si sos de iaurt grecesc din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Afla cum sa faci cel mai bun File de macrou la gratar cu dovlecei, ceapa si ardei kapia verde.

Pentru ca, astazi sarbatorim ziua Sf. Andrei si este dezlegare la peste, va prezint cea mai mai simpla si  gustoasa reteta de File de  macrou la gratar cu legume marinat in iaurt grecesc – cina perfecta!

Macroul este un peste potrivit de gras fara prea multe oase, accesibil ca pret si foarte gustos, care se preteaza la multe preparate si, care poate fi preparat in diferite moduri.

Adica, poate fi gatit atat la gratar sau prajit la tigaie, cat si fript la tava la cuptor, alaturi de diverse legume de sezon si poate fi servit cu orice tip de salata.

Cum sa faci cel mai bun File de macrou la gratar cu legume?

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2  bucati macrou (am folosit macrou proaspat, pe care l-am defiletat);
  • 1 ceapa medie;
  • 1-2 ardei kapia verde;
  • 1 dovlecel mediu;
  • 1 pahar de iaurt grecesc;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 7-8 boabe de coriandru;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin

File de macrou la gratar – Mod de pregatire:

  1. In primul rand, evisceram, spalam si stergem cu un prosop de hartie pestele, apoi il defiletam cu mare grija incat sa obtinem niste fileuri simpatice.
  • Va sfatuiesc, sa luati macrou proaspat sau congelat si, nici intr-un caz file de macrou, deoarece este mult mai gustos, decat file-ul din comert sau, in cel mai rau caz, puteti lua trunchi de macrou, pe care sa il defiletati.
  • Am cumparat macrou proaspat, pe care l-am defiletat, cu ajutorul unui cutit de carne bine ascutit cu lama flexibila..
Reteta File de macrou cu legume
macrou-la-gratar.jpg

2. Luam un bol sau castron mare mare, adaugam: fileul, sarea, piperul negru si boabele de coriandru, pe care le-am macinat, pentru a-si elibera parfumul.

  • Daca nu tineti post sau nu va place pestele, atunci puteti pregati piept de pui la gratar cu legume; puteti vedea aici retete similare.

3. Spalam bine legumele sub jetul de apa rece, apoi le feliem, in felii de cca 0,5 cm, le adaugam in bolul cu peste, urmate de  iaurt si uleiul de masline, amestecam.

4. Acoperim bolul cu o pelicola limentara si il dam la frigider pentru 2 ore, insa pentru cei nerabdatori se poate pune imediat pe gratarul bine incins.

macrou-la-gratar.jpg

5. Dupa ce s-au scurs cele 2 ore nu ne ramane, decat sa punem macroul impreuna cu legumele pe gratarul bine incins, mai intai, cu pielea in jos; lasam cate 3-5 min. pe fiecare parte.

File de macrou la gratar cu legume reteta
macrou-la-gratar.jpg

Cateva sugestii privind servirea…

Va rezulta cel mai fraged si cel mai gustos Macrou la gratar cu legume, pe care l-ati mancat vreodata, mai ales, servit alaturi de un sos de smantana sau iaurt cu usturoi si marar verde.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – File de macrou la gratar cu legume -, dati-ne un Share/Like sau acordati-ne o nota, pentru a ne continua activitatea. Multumim!

Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de File de stavrid de pat de salata de stevie cu prune – o reteta simpla, insa nespus de gustoasa si aromata.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...