File de macrou la gratar cu legume

file-de-macrou-la-gratar.jpg

File de macrou la gratar cu legume si sos de iaurt grecesc din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Cum sa faci cel mai gustos file de macrou la gratar cu dovlecei, ceapa si ardei kapia verde (verde am avut in casa, verde am folosit).

Pentru ca, astazi sarbatorim ziua Sf. Andrei si este dezlegare la peste, va prezint cea mai mai simpla si  gustoasa reteta de File de  macrou la gratar cu legume marinat in iurt grecesc – cina perfecta!

Macroul este un peste potrivit de gras, fara prea multe oase, accesibil ca pret si foarte gustos, care se preteaza la multe preparate si, care poate fi preparat atat la gratar, prajit la tigaie, cat si fript la tava, la cuptor, alaturi de diverse legume de sezon.

Pentru a pregati macrou cu legume la gratar, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente, pentru 4 portii:

  • 2  bucati macrou (am folosit macrou proaspat, pe care l-am defiletat);
  • 1 ceapa medie;
  • 1-2 ardei kapia verde;
  • 1 dovlecel mediu;
  • 1 pahar de iaurt grecesc;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 7-8 boabe de coriandru;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin

Mod de pregatire:

1. Va sfatuiesc, sa luati macrou proaspat sau congelat si, nici intr- un caz, file de macrou, deoarece este mult mai gustos, decat file-ul din comert sau, in cel mai rau caz, puteti lua trunchi de macrou, pe care sa il defiletati. Am cumparat macrou proaspat, pe care l-am defiletat, cu ajutorul unui cutit de carne bine ascutit, cu lama flexibila.

file-de-macrou.jpg

2. Luam un bol sau castron mare mare, adaugam fileul de macrou, sarea, piperul negru si boabele de coriandru, pe care le-am macinat, pentru a-si elibera parfumul.

  • Daca nu tineti post sau nu va place pestele, atunci puteti pregati piept de pui la gratar cu legume; puteti vedea aici retete similare.

3. Spalam bine legumele sub jetul de apa rece, apoi le feliem, in felii de cca 0,5 cm, le adaugam in bolul cu macrou, urmate de  iaurt si uleiul de masline, amestecam. Acoperim bolul cu o pelicola limentara si il dam la frigider pentru 2 ore, insa pentru cei nerabdatori se poate pune imediat pe gratarul bine incins.

file-de-macrou.jpg

4. Dupa ce s-au scurs cele 2 ore nu ne ramane, decat sa punem fileul de macrou impreuna cu legumele pe gratarul bine incins, mai intai, cu pielea in jos; lasam cate 3-5 min. pe fiecare parte.

file-de-macrou-la-gratar.jpg

Va rezulta cel mai fraged si cel mai gustos file de macrou la gratar cu legume, pe care l-ati mancat vreodata, mai ales, servit alaturi de un sos de smantana sau iaurt cu usturoi si marar verde.

Pofta buna! Daca v-a placut aceasta reteta de File de macrou la gratar, dati-ne un Share/Like. Multumim!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)