File de macrou la gratar cu legume

File de macrou la gratar cu legume
file-de-macrou-la-gratar.jpg

File de macrou la gratar cu legume si sos de iaurt grecesc din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Afla cum sa faci cel mai gustos file de macrou la gratar cu dovlecei, ceapa si ardei kapia verde (verde am avut in casa, verde am folosit).

Pentru ca, astazi sarbatorim ziua Sf. Andrei si este dezlegare la peste, va prezint cea mai mai simpla si  gustoasa reteta de File de  macrou la gratar cu legume marinat in iaurt grecesc – cina perfecta!

Macroul este un peste potrivit de gras, fara prea multe oase, accesibil ca pret si foarte gustos, care se preteaza la multe preparate si, care poate fi preparat atat la gratar, prajit la tigaie, cat si fript la tava, la cuptor, alaturi de diverse legume de sezon.

Cum sa faci File de macrou la gratar cu legume?

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2  bucati macrou (am folosit macrou proaspat, pe care l-am defiletat);
  • 1 ceapa medie;
  • 1-2 ardei kapia verde;
  • 1 dovlecel mediu;
  • 1 pahar de iaurt grecesc;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 7-8 boabe de coriandru;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin

Mod de pregatire:

1. Va sfatuiesc, sa luati macrou proaspat sau congelat si, nici intr-un caz file de macrou, deoarece este mult mai gustos, decat file-ul din comert sau, in cel mai rau caz, puteti lua trunchi de macrou, pe care sa il defiletati.

  • Am cumparat macrou proaspat, pe care l-am defiletat, cu ajutorul unui cutit de carne bine ascutit, cu lama flexibila, pentru carne.
Reteta File de macrou cu legume
macrou-la-gratar.jpg

2. Luam un bol sau castron mare mare, adaugam: fileul, sarea, piperul negru si boabele de coriandru, pe care le-am macinat, pentru a-si elibera parfumul.

  • Daca nu tineti post sau nu va place pestele, atunci puteti pregati piept de pui la gratar cu legume; puteti vedea aici retete similare.

3. Spalam bine legumele sub jetul de apa rece, apoi le feliem, in felii de cca 0,5 cm, le adaugam in bolul cu peste, urmate de  iaurt si uleiul de masline, amestecam.

4. Acoperim bolul cu o pelicola limentara si il dam la frigider pentru 2 ore, insa pentru cei nerabdatori se poate pune imediat pe gratarul bine incins.

macrou-la-gratar.jpg

5. Dupa ce s-au scurs cele 2 ore nu ne ramane, decat sa punem macroul impreuna cu legumele pe gratarul bine incins, mai intai, cu pielea in jos; lasam cate 3-5 min. pe fiecare parte.

File de macrou la gratar cu legume reteta
macrou-la-gratar.jpg

Va rezulta cel mai fraged si cel mai gustos Macrou la gratar cu legume, pe care l-ati mancat vreodata, mai ales, servit alaturi de un sos de smantana sau iaurt cu usturoi si marar verde.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – File de macrou la gratar cu legume -, dati-ne un Share/Like sau acordati-ne o nota, pentru a ne continua activitatea. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de File de stavrid de pat de salata de stevie cu prune.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Lasă un răspuns