Ciorba de gulie cu piept de curcan

Ciorba de gulie cu piept de curcan, o reteta simpla, satioasa si foarte gustoasa, care, daca este pregatita cu drag si din ingrediente proaspete, poate deveni preferata intregii familii.

Dupa sarbatorile de iarna, cand fiecare dintre noi a cam intrecut masura, va recomand, o deliciosa ciorba de gulie cu carne de curcan.

Gulia, inrudita cu ridichea si varza, este bogata in vitamine, in special, vitamina C, minerale si antioxidanti, ne intareste sistemul munitar si, ne fereste de cancer si de multe alte afectiuni.

Subapreciata la noi, gulia, este cel mai des folosita in stare cruda la prepararea salatelor si, cam atat.

Putini insa stiu, ca din modesta gulie se poate prepara o delicioasa ciorba, care poate fi de post sau pregatita cu carne proaspata sau afumatura.

Ingrediente:

  • 1/2 piept de curcan sau de pui;
  • 1 gulie mare;
  • 1 ceapa alba medie;
  • 1 morcov mare;
  • 1 radacina de patrunjel sau pastarnac;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 lingura de ulei de masline extravirgin;
  • 100-200 ml bors;
  • 1 legatura de marar verde;

Pasi de urmat:

1. Se spala si se portioneaza pieptul de curcan, apoi se pune la fiert in cratita in care urmeaza sa preparati supa.

2.  Se curata, se spala, pentru a indeparta orice urma de pamant,  si se toaca legumele; gulia se toaca  fideluta.

3. Dupa ce carnea a dat in fiert si s-a  ales spuma, se adauga foaia de dafin si piperul negru; se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mediu cca 15 min.

ciorba-de-gulie-cu-curcan.jpg
ciorba-de-gulie.jpg

5. Dupa ce carnea a fiert 15 min, se adauga legumele, pe care, le-am tocat anterior, lasam sa fiarba cca 7 min, apoi se adauga borsul si mararul tocat.

6. Se lasa sa dea un un clocot, se opreste aragazul si se lasa sa se odihneasca 5 min inainte de a fi servita. Se poate servi ca atare sau dreasa cu smantana fermentata.

Pofta buna!

Comentari