Plachie de cod alb cu crupa de grau din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Afla cum sa faci cea mai gustoasa Plachie de cod alb servita cu crupa de grau cu unt – o reteta simpla si nemaipomenit de gustoasa.
Este un fel de mancare deosebit de gustos, aromat si satios de care nu te mai saturi, mai ales, pentru iubitorii de peste sau cei, care vor ceva diferit si gustos.
1. Am folosit trunchi de cod alb, fiind eviscerat a trebuit doar sa il curati de cei cativa solzi ramasi pe alocuri, sa il spal si sa il portionez in medalioane potrivit de mari, cum se vede in poza de mai jos.
2. Medalioanele rezultate le stregem cu un prosop de bucatarie, le saram, le tavalim prin faina si le punem la prajit. Nu trebuie sa prajiti foarte bine pestele, doar cat sa capete o nuanta aurie, deoarece, il vom fierbe dupa aia in sos.
3. Cat se prajeste pestele, curatim, spalam si tocam legumele: ceapa, morcovul, ardeiul, ghimbirul si caperele.
4. Luam un ceaun sau o cratita cu fundul gros, antiaderenta, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam legumele tocate, pudra de ghimbir si curcuma, amestecam.
5. Cand legumele s-au calit adaugam pasta de tomate, amestecam, apoi adaugam pestele prajit, amestecam bine si turnam conserva de rosii, tocate, in prealabil.
6. Apoi adaugam: apa, sarea si piperul; alegem spuma formata pe parcurs. Cand da in clocot acoperim cu capacul si lasam sa fiarba la foc mediu cca 30 min.
7. In paralele, cat fierbe plachia, spalam crupa de grau in cateva ape, o punem intr-o cratita cu fundu gros, adaugam cele 2 pahare cu apa, un praf de sare si lasam sa fiarba pana scade toata apa; alegem spuma formata pe parcurs.
8. Cand crupa este gata, adaugam unt cat o nuca, cum se poate observa si in poza de mai jos, amestecam, adaugam sare, daca mai este cazul. Acoperim oala cu un capac potrivit si lasam sa se umfle cca 5-7 min. inainte de a putea fi servita alaturi de Plachia de peste.
9. La final, cand plachia este deja gata, adaugam mararul tocat fin, acoperim ceaunul cu un capac potrivit ca dimensiune si lasam sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de a pute fi servita alaturi de delicioasa crupa de grau cu unt.
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…