Racitura de pui si curcan reteta traditionala din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Racitura de pui si curcan cu zeama limpede si nu tulbure, cum, deseori, vad pe pe net.
Ce poate fi mai bun in week-end, nu numai de sarbatori, decat o farfurie de racitura de pui si curcan, usoara, gustoasa si cu aroma inconfundabila de usturoi si carne.
Cand eram mici mama ne facea racitura doar de Caraciun, Anul Nou si de Pasti. In zilele de astazi mancam racitura de cate ori ne este pofta, nu doar de sarbatori.
In sudul Basarabiei traditionala racitura, nelipsita pe masa de Craciun si de Pasti, este facuta din carne de cocos de tara, dar se mai face din rata, gasca sau din carne de porc.
Ideala pentru racitura este carnea de pasare de tara: cocos, curcan, gasca sau rata, insa ne multumim cu ce avem. Important este sa alegeti o carne de calitate cu oase si cu putina grasime.
Nu imi place racitura limpede (fara pic de grasime) si fara gust, nu este obligatoriu sa mancati stratul de grasime de deasupra, il inlaturati delicat cu furculita sau cutitul.
Daca carnea este slaba si fara pic de grasime, atunci racitura va fi fada si cu un gust gretos de crud, gustul raciturei este dat de grasime si de oase, fireste.
Pentru ca sa otineti o racitura gustoasa mai bine combinati mai multe feluri de carne, am folosit aripioare de pui, o aripa de curcan si un piciorusi de purcel, si am obtinut o delicioasa raciturira cu un gust si o aroma aparte.
Traditionala racitura, facuta din: cap, picioare si urechi de porc sau gheare de gaina este un preparat, de-a dreptul, terapeutic, datorita colagenului si gelatinei pe care le contin, deoarece ajuta la intarirea sistemului osos, articular si venos, dar si inlatura efectele imbatranirii pielii.
Picoarele de porc sunt foarte sanatoase, pe langa faptul ca, nu contin grasime, ci doar putina carne (muschi), sunt bogate in colagen, proteina responsabila pentru tineretea pielii (reduce aparitia ridurilor) si supletea tesutului muscular.
Totodata, picioarele de porc contin si foarte multa gelatina, una dintre cele mai usor digerabile forme de proteina de origine animala. Stiu ce stiu asiaticii!
6. Cand racitura a scazut si este aproape gata, adaugam gelatina in cana cu zeama racita si lasam sa se inmoaie cca 10 min. amestecand din cand in cand, in caz contrar, gelatina se fa strange intr-un bor si va fi dreu sa o amestecam.
7. Cand carnea este deja fiarta si se desprinde cu usurinta de pe os, adaugam sarea si usturoiul pisat, lasam sa de un clocot si oprim aragazul si lasam sa se odihneasca cca 10 min.
8. Apoi, adaugam gelatina, aprindem aragazul, amestecam pana se dizolva gelatina ( 1 min.), inchideti aragazul. Aveti grija sa nu dea in clococ!!!
9. Scoatem carnea din cratita si o repartizati in farfurii, apoi cu ajutorul unui polonic si a unei strecuratoare distribuiti lichidul in farfurii, adaugati morcovul taiat rondele si racitura este gata.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Racitura de pui si curcan -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…