Salata „Shuba” cu scrumbie sarata, Salata Suba, „Scrumbie sub suba” sau „Peste sub suba” este o reteta veche de 100 de ani, unica, in felul sau, de origine ruseasca din Categoria Aperitive si Salate de casa. Intra sa vezi, cum se face cea mai buna Salata Shuba.
Autorul asestei minunate salate a fost un comerciant rus pe nume Anastas Bogomilov, proprietarul unui lant de cantine moscovite si han-uri. Pentru prima data aceasta salata-aperitiv a fost servita in ajunul Anului Nou 1919.
Dupa cum reiese din chiar denumirea sa, ca ingredient de baza este scrumbia sarata, alaturi de alte ingrediente simple, perfect combinate si accesibile oricui. Salata Shuba este o salata foarte apreciata si nelipsita de pe mesele de Anul Nou si Craciun in tarile ex-sovietice.
7. Luam recipientul (vas special pentru salata, castron sau caserola ) in care urmeaza sa montam salata, radem 1,5 cartofi, acesta va fi primul strat; adaugam maioneza.
8. Apoi, radem 1 morcov, urmat de 1 sfecla rosie; presaram ceapa tocata, urmata de scrumbie si 1 ou ras, apoi, moianeza.
9. Si, iarasi, o luam de la capat: cartofi, morcov, sfecla rosie si maioneza, iar deasupra radem albusul de la oul ramas, iar deasupra radeti galbenusul fiert.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Salata Shuba cu scrumbie sarata -, dati-ne un Share/LIke. Multumim! Pentru a vedea reteta de Salata Olivier (Salata Beuf), dati click aici, unde veti gasit reteta completa cu poze si pasi de urmat.
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…