reteta Tort cu fructe si crema de smantana

Tort cu fructe proaspete de casa

reteta Tort cu fructe si crema de smantana
tort-cu-fructe.jpg

Reteta Tort fructe proaspete de casa din Categoria Dulciuri de casa. Afla cum sa faci cel mai gustos si aromat Tort cu fructe proaspete de casa si crema de smantana – gustul 100% natural al copilariei – nu este el prea aspectuos, insa merita incercat.

Am pregatit, astazi, un delicios tort cu fructe, deoarece, de multe ori torturile din comert nu au niciun gust, de aceea, prefer sa le prepar singura, de la blat si pana la crema de smantana fermentata.

Poate nu arata atat de apetisant ca in patiserii, insa gustul spune totul. Crema prefer sa o prepar din smantana fermentata si nu din frisca din comert, care mi se pare lipsita de gust si nu suficient de dulce pentru gustul nostru.
Crema fiind din smantana naturala pe alocuri s-au format fisuri, deoarece zerul a fost absorbit de catre blatul natural de casa devanind mult mai fin si aromat.

Cum sa faci Tort cu fructe proaspete si crema de smantana?

Ingrediente:

  • 900 ml smantana fermentata (25-30 %);
  • 1 pahar zahar pudra;
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 banana mare sau 2 mai mici si bine coapte;
  • 2 kiwi bine coapte;
  • 200 gr capsuni dulci si aromate;
  • Puteti adauga intaritor pentru frisca.

Pentru blat:

  • 4 oua;
  • 100 gr faina alba de grau tip 000;
  • 1 varf de lingura praf de copt;
  • 150 gr zahar tos;
  • 1 pachetel zahar vanilat;
Tort cu fructe proaspete
tort-cu-fructe-exotice.jpg

Tort cu fructe – Mod de pregatire:

  1. In primul rand, separam galbenusurile de albusuri, avem mare grija ca, nu care cumva, sa sa se sparga vreun galbenus si sa nimereasca in vasul cu albusuri. Luam un bol, adaugam galbenusurile, 1/2 din zahar si zaharul vanilat si batem cu ajutorul mixerului, pana se inalbeste putin.
  2. Separat, luam alt bol, care trebuie sa fie deosebit de curat, adaugam albusurile si mixam, la inceput la viteza mica, apoi, marim viteza, adaugam si restul zaharului. Continuam sa batem albusurile pana isi dubleaza volumul.
  3. Separat, intr-un alt bol sau castron, amestecam ingredientele uscate, precum: faina si praful de copt, amestecam bine.
  4. In bolul cu galbenusuri, adaugam faina, in ploaie, amestecam bine sa nu se formeze cocoloase, apoi, adaugam albusurile batute, treptat. Amestecam cu mare grija, cu ajutorul unei linguri, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.
  5. Tapetam tava cu unt sau ulei, apoi, presaram faina si adaugam compozitia obtinuta; dam tava la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru 30-35 min. Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in doua, incat sa obtinem doua foi de blat.
  6. Luam, platoul in care urmeaza sa montam tortul, asazam cu grija prima foaie de blat, ungem cu crema obtinuta, iar deasupra asazam fructele, pe care le-am taiat rondele (cum se vede in poza de mai sus).
  7. Dupa ce am asazat fructele, asazam cea de a doua foaie de blat si o ungem cu crema. Tapetam tortul cu crema si de jur imprejur, iar deasupra ornam cu fructele ramase.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tort cu fructe proaspete de casa -, dati-ne un Share/Like. Multumim!Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra – Tort Carpati facut in casa.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...