Pate de ficat de pui cu legume facut in casa, un aperitiv de o finete rara cu un gust si o aroma aparte greu de confundat cu altele – un articol din Categoria Aperitive si Salate de casa. Cum sa faci cel mai fin si gustos pate de ficat de pui cu legume facut in casa, care ti se topeste.
Este un aperitiv indragit si nelipsit de pe masele de Craciun si Pasti, dar si, cu alte diverse ocazii si, care este servit uns pe paine proaspata, paine prajita, crackers etc. Pe langa reteta clasica se poate face pate cu ciuperci, cu ardei gras rosu etc.
Pentru nimeni nu este o noutate, ca pateul din comert este plin de aditivi, monoglutamat de sodiu, care, pe langa faptul ca, provoaca dependenta, ataca si vederea, soia, slanina, sorici, potentiatori de aroma, coloranti, care provoaca alergii, si foarte multa sare.
Procentul de ficat, care ar trebui sa fie ingredientul principal, folosit la prepararea pateului din comert este undeva intre 10-20 %, restul sunt diverse adaosuri, soia, slanina si sorici de calitate indoielnica.
Nu mai dati copiilor dvs. pate din comert! Incercati sa pregatiti singuri pateul de ficat si sa adaugati cat mai multe legume (ceapa, morcov, telina etc.), care vor imbogati gustul si asa extravagant al pateului.
5. Apoi, se adauga untul, ceapa verde tocata marunt, foaia de dafin ramasa, nucsoara, scortisoara, sare si piper dupa gust si se amesteca totul bine. Totodata, incercati sa sfaramati ficatul, cu ajutorul unei linguri.
6. Dupa cca 3-5 min se agauga coniacul, se amesteca bine, apoi, imediat laptele. Se lasa sa fiarba inabusit la foc mic alte 2-3 min, apoi se opreste aragazul si se lasa sa se odihneasca putin.
7. Se mixeaza cu ajutorul unui blander sau robot de bucatarie, pana obtinem o pasta omogena, cum se vede in poza de mai jos. Se pune in borcane mici, se infileteaza capacele si se pastreaza la frigider.
!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Pate de ficat de pui facut in casa -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra – Ficatei de pui cu legume inabusite in smantana.
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…