Aripioare la gratar cu dovlecei si rozmarin

Aripioare la gratar cu rozmarin
aripioare-la-gratar-cu-dovlecei.jpg

Aripioare la gratar cu dovlecei, rozmarin si usturoi din categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cele mai suculente Aripioare la gratar cu dovlecei, rozmarin si usturoi – cu pielea crocanta si absolut delicioase.

Aer curat si voie buna…

Ce poate fi mai frumos, decat timpul petrecut la aer curat, inconjurat de famile sau de cei mai buni prieteni si un gratar bine facut, impartasind sentimente, gusturi si arome de vara.

Apripoare la gratar, cu pielea crocanta, carnea frageda si suculenta, cred ca, sunt clasate pe locul 3 in clamantul carnurilor preferate de catre romani, cand merge vorba de gratar, dupa ceafa de porc si pastrama de oaie.

Daca vrem un gratar reusit cu o carne frageda, suculenta si aromata, in primul rand, este nevoie sa alegem cu grija carnea, care trebuie sa fie foarte  proaspata si, in al doilea rand, trebuie sa fie marinata.

Ca si marinada, pentru carne, indiferent, ca este de porc, pui sau oaie, poate fi pe baza de vin, apa cu otet, bulion, maioneza, sos de soia, ghimbir, praf de chili, ierburi aromatice, legume etc.

Multi obisnuiesc sa asazoneze carnea doar cu sare si piper sau, dupa caz, cu ierburi aromatice,  insa nu stiu un lucru, carnea marinata este mult mai gustoasa si mult mai frageda, decat cea pregatita cruda.

Cum sa faci Aripioare la gratar cu dovlecei si rozmarin?

Pentru a pregati cele mai suculente si aromate Aripoare la gratar cu dovlecei, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 2 kg aripioare de pui;
  • 5 dovlecei tineri de marime medie;
  • 3-4 catei de usturoi;
  • 1 lingura rozmarin uscat ( deshidratat );
  • 3 foi de dafin;
  • un praf de boia iute;
  • 1 cana sos de soia;
  • 1 cana suc de rosii;
  • sucul proaspat stors de la o 1/2 lamaie.

Mod de preparare Aripioare la gratar:

  1. Dovleceii e spala si se taie in doua, apoi fiecare bucata se tai in trei pe lung, astfel incat sa obtinem bucati 1 cm grosime, cum se vede in poza de mai sus.
  2. Se spala aripioarele cu apa rece, se pun intr-un bol de sticla sau castron mare, iar peste se adauga toate ingredientele, inlusiv usturoiul pisat si dovleceii.
  • Nu este nevoie sa mai adaugati sare, deoarece sosul de soia este foarte sarat, incat va asazona extrem de bine carnea.

3. Se amesteca bine si se maseaza bland aripioarele, incat marinata sa patrunde cat mai bine in piele, astfel, fragezand si aromand subtil aripioarele dandu-le o aroma si un gust extraordinar de bune.

Aripioare la gratar cu rozmarin reteta
aripioare-la-gratar.jpg

4. Se acopera bolul cu pelicula alimentara si se da la rece pentru min.1 h, deoarece carnea de pui este mai frageda in comparatie cu carnea de porc, care necesita mai mult timp pentru marinare, respectiv fragezire.

5. Dupa ce, carnea, a stat le rece se scoate si se lasa la temperatura camerei min 20 – 30 min, apoi se pune pe gratarul bine incins, impreuna cu dovleceii.

  • Se lasa cate 5-7 min pe fiecare parte, depinde la cat de incinsi au fost carbunii.
Aripioare la gratar cu dovlecei si rozmarin
aripioare-la-gratar.jpg

6. Din cand in cand, stropiti carnea cu marinata din bol, care va face ca aripioarele sa fie  mult mai suculente si mult mai aromate.

Nota: Ca si garnitura pentru Aripioare la gratar am folosit cartofi copti si castraveti murati, insa se poate servi piure de cartofi, orez pufos sau legume trase la tigaie cu verdeata.

!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Aripioare la gratar cu dovlecei si rozmarin -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Frigarui de porc marinate cu legume.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Lasă un răspuns