Tocanita de dovlecei cu carne de porc

Tocana de dovlecei cu carne reteta
tocana-de-dovlecei.jpg

Tocanita de dovlecei cu carne de porc – o reteta de sezon, simpla, rapida si foarte gustoasa din Categoria Mancaruri cu carne.

Afla cum sa faci cea gustoasa Tocanita de dovlecei cu carne de porc, reteta pas cu pas.

Cu multa ceapa, morcovi si rosii dulci-acrisoare de tara, Tocanita de dovlecei, ramane preferata mea, dintre toate tocanitele posibile.

Pregatita din legume proaspete de sezon de cea mai buna calitate, banala Tocanita de dovlecei poate devini cel mai indragit preparat al intregii familii.

Poate fi gatita atat cu carne de porc sau vita, cat si cu carne de pasare, dar si cu peste proaspat, insa, tot atat de bine, poate fi gatita si in varianta de post.

Ca si garnitura, pentru delicioasa Tocanita de dovlecei, putem servi: orez pufos, crupa de grau, piure de cartofi sau telina etc sau poate fi servita ca atare doar cu paine cu coaja crocanta.

Cum sa faci Tocanita de dovlecei cu carne de porc?

Ingrediente:

  • 700 gr spata de porc (degresata);
  • 3 dovlecei tineri;
  • 1 ceapa mare sau 2 mai mici;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 5-6 rosii proaspete, preferabil, de tara, pentru ca, sunt mult mai gustoase si aromate;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare;
  • piper ngru proaspat macinat;
  • 1 un praf de boia iute;
  • 1 legatura de marar verde

Mod de preparare:

  1. In primul rand, spalam carnea de porc, o stergem de apa cu  un prosop de bucatarie, apoi o taiem cuburi (ca pentru gulas) cat o imbucatura sau fasii de 5-6 cm lungime si 1,5 cm grosime, cum doriti.
  2. Curatam si spalam bine legumele, apoi le tocam, dupa cum urmeaza: ceapa solzisori, morcovii fasii, rosiile si dovleceii ii taiem cubulete.
  3. Luam un ceaun sau o cratita cu fundul gros, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam carnea de porc, amestecam.
  4. La inceput carnea isi v-a lasa sucul propriu, acoperim ceaunul cu capacul, lasam sa fiarba inabusit, la foc mic, pana v-a scadea zeama, apoi carnea v-a incepe sa se friga.
  5. Dupa ce carnea s-a rumenit frumos, adaugam legumele tocate: ceapa, morcovul si dovleceii, amestecam si lasam sa se caleasca 3-4 min., apoi adaugam rosiile taiate cubulete.
tocana-de-dovlecei.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Amestecam bine toate ingredientele, adaugam foaia de dafin, piperul negru, sarea si boiaua iute, acoperim oala cu un capac potrivit si lasam sa fiarba inabusit la foc mic aprox. 15 min sau pana este gata carnea.

Tocana de dovlecei cu porc reteta
tocana-de-dovlecei.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La final, adaugam mararul tocat fin, amestecam bine si lasam sa se odihneasca cca 5 min inainte de servire, pentru ca ingredientele sa se intrepatrunda creand un gust si o aroma deosebite.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tocana de dovlecei cu carne de porc -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noatsra – Tocana de porc cu garnitura de hrisca.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Lasă un răspuns