Snitel din carne tocata cu garnitura de legume

snitel-din-carne-tocata.jpg

Snitel din carne tocata cu garnitura de legume din Categoria Mancaruri cu carne. Afla, cum sa faci cel mai suculent si gustos Snitel din carne tocata cu garnitura de legume blansate.

Pentru iubitorii de snitele de orice fel, avem astazi o reteta de Snitel din carne tocata, cu un gust si o aroma aparte, diferite de cele ale snitelului clasic cu care suntem obisnuiti.

Cum preparam deliciosul Snitel din carne tocata?

Ingrediente:

  • 500 gr carne tocata din piept de pui sau pulpe;
  • 1 ou;
  • 1-2 felii de paine uscata, insa puteti inlocui painea cu pesmet;
  • 100 ml lapte integral;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura parmezan ras;
  • 1/2 legatura patrunjel verde;
  • pesmet;
  • ulei, pentru prajit

Pentru garnitura:

  • 2 dovlecei medii;
  • 2 morcovi medii;
  • 250 gr fideluta verde;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • unt;
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 legatura marar verde

Mod de pregatire:

  1. Intr-un castron punem la inmuiat painea in laptele integral.
  2. Separat, intr-un alt bol, adaugam carnea tocata de pui, painea inmuiata, pe care, am stors-o de lapte, oul, parmezanul, patrunjelul tocat fin si 1-2 lingura din lapte in care a fost inmuiata painea. Asezonam cu sare si piper, dupa gust, amestecam totul bine, pentru a evita formarea cocoloaselor de paine. Lasam compozitia sa se odihneasca putin.
  3. Intr-o cratita mare se pun la fiert 2,5 l apa de la robinet, 1/2 lingurtita sare, aprindem aragazul si lasam sa fiarba. Intre timp, pregatim legumele, le curatam si le spalam bine, apoi le taiem dupa preferinta.
  4. Compozitia de carne, o vom imparti in 4-5 bucati, din care vom forma 4 – 5 chiftele mari (100-120 gr per bucata). Luam o farfurie mare, intinsa sau un fund mare de lemn, presaram pesmetul, luam cate o chiftea si o tavalim prin pesmet, aplatinzand usor pana obtinem un snitel de 4-5 mm grosime. La fel, procedem si cu restul chiftelelor.
  5. Luam o tigaie teflonata cu fundul gros, adaugam ulei si prajim snitelele, la foc mediu spre iute, cate 2-3 min, pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos, apoi le scoatem pe o farfurie plata, in care am asternut un servetel sau prosop de bucatarie, pentru a scapa de surplusul de ulei ramas de pe urma prajirii.
  6. Cand apa din cratita a dat in clocot, adaugam legumele tocate rondele si le blansam 1-2 min, pentru ca, sa ramana crocante, apoi le strecuram, adaugam untul, mararul tocat, asezonam cu sare si piper si garnitura este gata. Nu ne ramane, decat sa montam pe farfurie cate un snitel din carne tocata si garnitura de legume, atata tot.
Nota: Pentru a vedea reteta de Snitel de peste cu piure de cartofi, dati click aici ,unde vati gasi reteta completa cu poze si pasi de urmat.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Lasă un răspuns