Snitel de peste cu piure de cartofi

snitel-de-peste.jpg

Snitel de peste cu piure de cartofi si salata de cruditati, simplu si gustos, din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Afla, cum sa faci cel mai delicios Snitel de peste cu piure de cartofi si salata de cruditati.

Va prezint astazi o delicioasa reteta de Snitel de peste cu piure de cartofi si salata de cruditati. Nu stiu cum Dvs., insa eu sunt innebunit dupa peste, asi putea sa mananc in fiecare zi si la orice ora, mai ales, cand este vorba despre snitel.

Pestele este apreciat, in primul rand, pentru calitatile sale gustative si, nu in ultimul rand, pentru ca, atat carnea delicata, cat si icrele, sunt considerate, de catre nutritionisti, ca fiind cele mai sanatoase alimente de origine animala.

Carnea de peste este mai usoara, mai slaba si se digera mai usor, chiar si decat carnea de pui, de aceea, este recomandat sa o includem in dieta de zi cu zi si sa o consumam cat mai des posibil

Carnea de peste este bogata in vitamine: A, E, D2, D3, B12 etc., dar si in minerale: iod, fosfor, zinc, potasiu, seleniu, vadaniu (in special, pestii marini) etc., dar si acizi grasi, precum Omega 3 (somonul, sardinele etc). 

Cum sa faci Snitel de peste cu piure de cartofi?

Ingrediente:

  • 2 bucati mari de file de peste (numai NU file de pangasius !!!);
  • 1 ou;
  • 100 gr faina;
  • 50 gr ulei;

Pentru piure:

  • 1 kg cartofi;
  • 50 gr unt;
  • 50 ml lapte integral;
  • sare.

Pentru salata:

  • 2 ridichi negre;
  • 2 morcovi;
  • 1 radacina de telina;
  • 300 gr varza alba;
  • maioneza;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare: 

  1. Fileul de peste il spalam in apa rece, il stergem cu un prosopel de bucatarie, pentru a-i lua surplusul de apa, dupa care il portionam, astfel incat, sa obtinem 4 bucati, cat de cat, egale ca marime
  2. Intr-o farfurie batem oul cu un praf de sare si piper negru proaspat macinat. Asezonam fileul cu sare si piper, il trecem, mai intai, prin faina, dupa care prin oul batut.
  3. Intr-o tigaie neaderenta,  prajim snitelele de peste cate 3-4 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos.
  4. Curatam si spalam bine legumele, apoi le dam pe rozatoarea mare, mai putin varza, care o vom toca fin, ca pentru salata de varza; adaugam maioneza, sare si piper dupa gust si salata este gata.

Pofta buna!

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)