Ficatei prajiti cu garnitura de legume

ficatei-prajiti.jpg

Reteta Ficatei prajiti  la tigaie cu garnitura de legume din Categoria Aperitive si Salate de casa. Cum sa faci cei mai gustosi si fragezi ficatei prajiti cu garnitura de legume si branza cu mucegai, preparatul ideal, usor si satios, pentru cina.

Pentru astazi avem o delicioasa reteta de Ficatei prajiti la tigaie, care ti se topesc in gura, cu o garnitura sanatoasa de legume si branza cu mucegai.

Ficateii de pui sunt foarte fini si se prepara destul repede, in comparatie cu ficateii de curcan, care sunt mai tari si necesita mai mult timp pentru pregatire, mai ales, daca respecti cativa pasi esentiali, atunci, pur si simpu, nu ai cum sa dai gres si iti vor iesi niste ficatei gustosi si fragezi, care ti se vor topi in gura ca untul.

Ca sunt facuti la tigaie sau cuptor, ficateii de pui, se preteaza destul de bine cu legumele facute la aburi sau trase la tigaie in unt, dar si, cartofii natur sau piureul de cartofi.

Ingrediente:

  • 600 gr ficatei proaspeti de pui;
  • faina;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • ulei de floarea soarelui, pentru prajit;

Pentru garnitura:

  • 1/2 conopida;
  • 1 brocoli mediu;
  • 2 morcovi;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 lingura parmezan ras;
  • 50 gr branza cu mucegai, care, atunci cand o vom adauga la legumele fierbinti se va topi frumos formiand un minunat si catifelat sos, care va da un plus de gust preparatului ;
  • 1 legatura mica de marar verde

Mod de pregatire:

  1. Intr-o cratita mare, se pun la fiert 2-3 l apa de la robinet cu 1/2 lingurita sare de mare sau sare iodata.

2. Ficateii, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, se trec prin faina, apoi se scutura putin pentru a scapa de plusul de faina.

  • Nu spalati niciodata ficatul, deoarece isi schimba semnificativ atat gustul, cat si aroma.
ficatei-prajiti.jpg

3. Se prajesc, ficateii, intr-o tigaie teflonata, la foc mediu spre iute, pana se rumenesc frumos, pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie, in care a fost asternut un prosopel de hartie.

ficatei-prajiti-cu-legume.jpg

4. Legumele, se curata, se spala si se taie in bucati mai mari, cat o imbucatura, apoi se pun in apa, care, intre timp, a dat in fiert, pentru 2-3 min, pentru a ramane crocante si asi pastra cat mai multe vitamine.

ficatei-prajiti.jpg

5. Se scurge apa din cratita in care au fiert legumele, se adauga uleiul de masline, branza cu mucegai, piperul negru si mararul tocat fin; se acopera oala cu un capac si se  scutura, pentru ca, toate ingredientele sa se amestece bine.

  • Uleiul de masline poate fi inlocuit cu unt, pentru cei care nu suporta uleiul de masline.

Nu ne ramane, decat sa montam apetisantul preparat pe platoul de servire sau farfurie. Pentru a vedea si reteta de ficat de manzat cu garnitura de cartofi si salata, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, respectiv pasi de urmat

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Lasă un răspuns