Ficatei de pui cu legume inabusite in smantana

 

ficatei-de-pui-cu-legume.jpg

Ficatei de pui cu legume inabusite in smantana din Categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci cei mai fragezi si gustosi ficatei de pui cu legume inabusite in smantana.

Reteta cei mai gustosi Ficatei de pui cu garnitura de cartofi si morcovi inabusiti in smantana, pe care i-ati mancat vreodata. Este o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si satioasa, si nu necesita mult timp pentru pregatire si, in plus, este extrem de usoara, satioasa si gustoasa.

Ficateii de pui nu numai ca sunt gustosi, ci si foarte sanatosi, deoarece contin multe vitamine A, B1, B2, B6,B9, B12 C, E 12, PP;  minerale calciu, cobalt, fier, iod, seleniu, zinc etc. proteiene, lipide si glucide. Saraci in calorii, dar bogati in fier (4-12 mg/ 100 gr), ficateii de pui, sunt recomandati persoanelor, care sufera de anemie.

Sunt recomandati, ficateii, persoanelor cu carenta de fier, totodata, Imbunatatesc functionarea sistemului cardio-vascular, totodata, este recomandat persoanelor care nu au pofta de mancare, deoarece creste pofta de mancare si ajuta la digestie.

Cum se fac si de ce ai nevoie, pentru a gati Ficatei de pui cu legume? 

Pentru a pregati reteta de ficatei de pui cu garnitura de legume inausite in smantana, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente simple:

  • cca 600 gr cartofi noi;
  • 2 morcovi;
  • 1 ceapa alba medie;
  • 3 catei de usturoi;
  • 2 foi de dafin;
  • 100 grsmantana grasa (am folosit smantana fermetata, imi place mai mult, decat cea pentru gatit);
  • 100 ml supa de pui sau supa de legume;
  • 1 lingura de uei de masline extravirgin;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura mica de marar verde;

Mod de preparare:

  1. Ficateii se pun la fiert in apa cu putina sare, foaia de dafin si piperul negru; se spumeaza;
  2. Separat, se pun la fiert cartofii si morcovii, in coaja, dupa ce au fost spalat bine, cu ajutorul unui burete de vase, incat sa nu ramana nicio urma de pamant sau nisip. Cat se fierb ficateii si legumele, se curata si toca ceapa si usturoiul, pentru a mai castiga din timp.
  3. Dupa ce cartofii si morcovii au fiert se scot din apa in care au fiert si se lasa sa se  raceasca putin, apoi se taie bucati, cat o imbucatira.
  4. Intr-o tigaie sau o cratita cu fundul gros, se soteaza ceapa si usturoiul tocate, cca. 2-3 min., apoi se adauga cartofii si morcovii fierti, care au fost tocati intre timp.
  5. Se amesteca bine si se lasa sa se caleasca cca 5-7 min, pentru a intensifica aroma, apoi se adauga smantana; se amesteca si se adauga supa de pui, foaia de dafin, sare si piper, dupa gust.
  6. Se lasa sa mai fiarba, la foc mic, alte, 7-10 min, apoi se adauga mararul tocat, se amesteca si se opreste focul; se lasa sa se odihneasca cca 5-7 min, apoi este gata de servire.
ficatei-de-pui-cu-legume.jpg

 

La final, obtinem o foarfurie din cei mai gustosi si usori Ficatei de pui, pe care, i-ati mancat vreodata, care se potrivesc de minune cu garnitura de legume, completandu-se reciproc.

ficatei-de-pui-cu-legume.jpg

Pentru a vedea reteta de ficatei prajiti cu garnitura de legume, dati click aici, unde veti gasi reteta cu poze si pasi de urmat.

Pofta buna!

Comentari