Mancare de mazare cu carnati picanti reteta

Mancare de mazare cu carnati picanti

Mancare de mazare cu carnati picanti reteta
mancare-de-mazare-cu-carnati.jpg

Mancare de mazare cu carnati picanti din Categoria Mancaruri cu carne. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa Mancare de mazare cu carnati picanti, ai reteta cu poze, explicatii si pasi de urmat.

Pentru ca, suntem in plin sezon al cultivarii mazarii fine, va propun o reteta gustoasa de Mancare de mazare cu carnati picanti. Este  o reteta simpla, dulce si cu o aroma de afumatura, gratie carnaciorilor picanti, pe care, i-am folosit.

Mazarea verde nu numai, ca este foarte gustoasa, dar si foarte sanatoasa, deoarece este plina de vitamine, minerale, zaharuri naturale, antioxidanti etc si previne si trateaza diverse boli, precum: osteoporoza, infarctul, anemia, boli ale inimii etc.

Saraca in calorii, doar 81 mg/100 gr, mazarea verde, este indicata in diete si curele de slabire, deoarece da acea senzatie de satietate.

Cum sa faci cea mai buna Mancare de mazare cu carnati picanti?

Pentru a pregati aceasta reteta de mancare de mazare cu carnati, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 800 gr mazare proaspata, insa merge si din cea congelata;
  • 6 fire carnati afumati picanti;
  • 1 ceapa alba medie;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 1 ardei gras sau gogosar;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1/3 lingurita curcuma pudra;
  • 1 varf de ardei iute sau boia iute, un varf de cutit;
  • 1 lingura pasta de tomare;
  • 1 pahar bulion de rosii, preferabil, gatit in casa;
  • 1 pahar supa de pui sau de legume;
  • 1 legatura de marar verde

Mod de preparare:

  1. In primul rand, curatam si spalam bine legumele, apoi le tocam: morcovul il taiem rondele, ceapa – solzisori, iar ardeiul gras il tocam fideluta.
  2. Carnaciorii picanti ii taiem bucati potrivite, cat o imbucatura, cum se poate vedea in poza de mai jos.
mancare-de-mazare-cu-carnati.jpg

3. Luam oala, in care urmeaza sa gatim mancarea de mazare, adaugam uleiul, cand uleiul s-a incins, prajim putin carnaciorii, cat sa capete o crusta crocanta si sa isi lase aroma de afumatura, bineanteles.

4. Scoatem carnociorii pe o foarfurie, adaugam in uleiul in care s-au prajit carnaciorii, legumele si le sotam putin, pana ceapa devine translucida si, nu arsa, adaugam pudra de curcuma, amestecam bine ca sa nu se arda.

5. Dupa care, adaugam pasta de tomate, amestecam bine, apoi adaugam mazarea verde, amestecam si lasam, cat sa se inmoaie putin si, pentru a-si elibereze aroma si dulceata naturale. Adaugam bulionul, supa de pui, foaia de dafin si piperul negru, lasam sa fiarba, la foc mic,  cca 15-20 min.

6. Cand mazarea este, deja gata adaugam carnaciorii prajiti, sare, dupa gust si mararul tocat, amestecam totul bine, lasam sa dea un clocot, apoi oprim focul.

Tocanita de mazare cu carnati afumati
tocanita-de-mazare-cu-carnati.jpg

Dupa ce am oprim aragazul lasam mancarea sa se odihneasca

7. Acoperim oala cu capacul si lasam mancarea sa se odihneasca cca 5 min, cat toate aromele ingredientelor sa se combine creand o aroma si un gust specifice mancarii de mazare.

Pregatita, astfel, mancarea de mazare cu carnati picati, va avea un gust si o aroma unice, data de dulceata naturala a mazarii tinere si de carnaciorii afumati, care va face ca papile gustative sa saliveze.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Mancare de mazare cu carnati picanti -, dati-ne un Share/Like, pentru ca sa o vada si prietenii dvs. Multumim!

Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. 

Pentru a vedea reteta de Tocana de curcan cu garnitura de orez pufos, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, sfaturi, precum si, pasi de urmat.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...