Dulciuri de casa

Prajitura cu gem, nuci si stafide de post

prajitura-cu-gem.jpg

Prajitura cu gem, nuci si stafide de post umeda la interior si crocanta la exterior din Categoria Dulciuri de casa. Afla cum sa faci cea mai pufoasa Prajitura cu gem, nuci si stafide – gustul copilariei.

Este  o reteta simpla, din ingrediente simple, care se gasesc in orice camara, dar care va alina sufletul in zilele de post. Am aceasta reteta de prajitura de foarte mult timp pe care o tot gatesc in post, cand am pofta de ceva dulce facut in casa.
Cel mai mult imi place la aceasta prajitura simpla si delicioasa, faptul ca, este foarte fina si delicata la interior (poza nereusita), nu este „uscata’ ca sa iti stea in gat, ci usor umeda si pufoasa.
Este nemaipomenita, pentru zilele de post, cand nu mai stim ce sa gatim si, mai tot timpul, ai acea senzatie de foame, oricat ai manca, in permanenta ai vrea sa rontai ceva.

Cum sa faci Prajitura cu gem, nuci si stafide de post?

Ingrediente:

  • 1 pahar cu apa;
  • 1 pahar cu zahar;
  • 1/2 pahar ulei de floarea soarelui;
  • 3 linguri de gem (am folosit gem de piersici, de casa);
  • 2 pahare cu faina;
  • 50 gr. stafide;
  • 50 gr. miez de nuci;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 pliculet zahar vanilat;
  • 1 lingurita esenta de vanilie;
  • coaja rasa de la 1/2 portocala (pentru a inabusi gustul de ulei)

Mod de preparare:

  1. Mai intai de toate, se adauga intr-un un bol sau castron mai mare: apa, zaharul si uleiul; se amesteca bine, pana se dizolva partial zaharul.
  2. Separat, intr-un alt vas, se amesteca ingredientele uscate: faina cu praful de copt;
  3. Se adauga faina cu praful de copt in bolul cu ingredientele lichide si se amesteca pana cand se incorporeaza complet faina.
  4. Se adauga gemul, stafidele, miezul de nuci, zaharul vanilat, esenta de vanilie, coaja de portocala si se amesteca foarte bine incat sa nu ramana cocoloase de faina.
  • Stafidele le puteti tine in apa fiarta sau le puteti inmuia in rom sau coniac, depinde, cum va plac mai mult.
prajitura-cu-gem.jpg
5. Se varsa compozitia in tava tapetata cu unt/ulei si faina alba de grau si se da la cuptorul preincalzit la 180-190 C pentru 40-50 min, acum depinde de cuptorul fiecaruia, sau pana trece cu brio testul scobitorii;
prajitura-cu-gem.jpg
Nota: La final, prajitura va arata asa, nu ramane, decat sa presaram zaharul pudra, dupa ce s-a racit putin, si sa o portionam.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Prajitura cu gem, nuci si stafide – dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Tort Cartati facut in casa.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Share
Mancaruri cu gust

Recent Posts

Varza cu Orez de Post

Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…

o lună ago

Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…

o lună ago

Varza calita cu fasole de post

Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…

2 luni ago

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…

2 luni ago

Salata Macelarului – O explozie de arome intr-un singur bol

Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…

5 luni ago

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…

6 luni ago