Supa crema de dovleac cu chimen

Supa crema de dovleac
supa-crema-de-dovleac.jpg

Supa-crema de dovleac cu chimen si ghimbir, de post din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Afla cum sa faci cea mai cremoasa si gustoasa Supa-crema de dovleac cu chimen si ghimbir de pst. Gasesti mai jos reteta cu poze, explicatii si pasi de urmat.

Ca tot suntem in plin sezon al recoltarii dovleacului, va propun, sa incercati cea mai simpla si gustoasa reteta de Supa-crema de dovleac, cremoasa si namaipomenit de gustoasa, pentru a diversifica putin meniul in zilele de post.
Cand mai tot timpul cautam sa rontaim ceva si nu mai stim cum sa inhibam acea senzatie de foame continua, care nu ne da pace si tot ne chinuie si nu ne lasa sa ne vedem de treburile cele zilnice.
Supa-crema de dovleac este un preparat sanatos, satios si deosebit aromat si gustos, o reteta de toamna, ideal, pentru persoanele, care tin post sau tin o cura de slabire, mai ales, daca este servita cu crutoane facute la cuptor sau prajite la tigaie in putin ulei.
Dovleacul este bogat in vitamine A, C, E, B1, B3, B6, B9, minerale zinc, calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, antioxidanti, carbohidrati, acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, fibre naturale, luteina etc.
Este foarte sanatos sa introducem in dieta noastra dovleacul, deoarece este o leguma foarte sanatoasa, ne intareste sistemul imunitar si ne protejeala de raceala, ajuta la digestie, normalizeaza tensiunea arteriala si reduce seminficativ riscul producerii infarctului.

Cum sa face Supa-crema de dovleac?

Ingrediente:

  • 500 gr dovleac;
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras/gogosar;
  • 1 radacina patrunjel;
  • 1/2 lingurita seminte de chimen;
  • 1/2 lingurita boabe de mustar;
  • 1 l supa de legume sau apa de la robinet;
  • 1 foaie de dafin;
  • ardei iute sau piper de Cayenne (un varf de cutit);
  • 1/2 lingurita curcumina (pentru culoare,dar si pentru un plus de savoare);
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 50 ml ulei de masline extravirgin sau de floarea soarelui, in caz, ca nu aveti in casa.;
  • 1 legatura mica de marar

Mod de preparare:

  1. Curatam, spalam si tocam legumele: ceapa solzisori; morcovul rondele; ardeiul gras julien; dovleacul cuburi mai mari, oricum le vom pasa la final.
  2. Intr-o oala cu fundul gros, punem la prajit semintele de chimen si boabele de mustar (fara ulei), pentru a-si elibera aromele si a da un gust si o aroma deosebite supei.
  3. Cand semintele incep sa sara, dovada ca se prajesc, adaugam: uleiul, ceapa, morcovul, patrunjelul (radacina), ardeiul gras, pudra de ghimbir si curcuma; le sotam 2-3 min. sau pana ceapa devine sticloasa.
Supa crema de dovleac cu chimen
supa-crema-de-dovleac.jpg

4. Dupa ce am calit putin legumele, adaugam dovleacul, sarea, piperul negru si ardeiul iute, amestecam totul bine si mai lasam alte 2-3 min pana dovleacul se inmoaie putin.

5. Imediat, adaugam: sarea, piperul negru, foaia de dafin si supa de legume, acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba inabusit la foc mic cca 7-8 min sau pana legumele sunt gata (incercati cu furculita).

Supa-crema de dovleac mancaruricugust
supa-crema-de-dovleac

 

4. Dupa ce s-au scurs cele 7- 8 min, oprim focul, acoperim oala cu un capac si lasam sa se odihneasca cca 5 min, apoi mixam cu ajutorul unui blender vertical si delicioasa Supa – crema de dovleac este gata.
5. La final, adaugam mararul tocat; servim  supa-crema de dovleac, ca atare, sau dreasa cu smantana sau iaurt grecesc, in cazul in care nu tineti post, ca v-a fi mult mai gustoasa si mult mai cremoasa.
!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Supa-crema de dovleac cu chimen si ghimbir de post – si apreciati ceea ce facem, dati-ne un Share, Like sau Nota. Ajutati-ne sa crestem. Multumim!
Totodata, va recomandam se vedeti si reteta noastra de Supa-crema de morcov de post, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, sfaturi si pasi de urmat in a o gati.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Lasă un răspuns