Supa-crema de morcovi reteta de post

Supa-crema de morcovi de post

Supa-crema de morcovi reteta de post
supa-crema-de-morcovi.jpg

Supa-crema de morcovi de post, sumplu, sanatos si foarte gustos, din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Vezi, cum sa face cea mai gustoasa Supa crema de morcovi de post, care sa iti incalzeasca pana si sufletul in zilele geroase de iarna.

Pentru cei, care vor sa manance ceva sanatos si satios, va propun sa incercati ceva nou, si anume, o delicioasa Supa-crema de morcovi. Potrivita pentru zilele de post, pentru vegetarieni, dar si, pentru bebelusi, caz in care, agaudati toate ingredientele laolalta fara a le sota, in prealabil.

Cum se face cea mai gustoasa Supa-crema de morcovi de post?

Pentru a pregati aceasta delicioasa supa-crema de morcovi vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 3-4 morcovi medii;
  • 2 cartofi medii;
  • 1 ceapa mare;
  • 1-2 ardei gras sau gogosar;
  • 2-3 catei de usturoi;
  •  2 rosii proaspete, congelate sau 1 pahar bulion;
  • 1/2 lingurita seminte de chimen;
  • 1/2 lingurita boabe coriandru;
  • 1 lingura sos de soia;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • un praf de boia iute, optional
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin;
  • 2-3 fire de marar verde;
  • 1 lingura de arahide prajite

Mod de preparare Supa crema de morcovi:

1. Mai intai, se curata, spala si toaca toate legumele, bucati mai mai, oricum, la finala vom mixa supa cu blander-ul, care vor fi folosite la prepararea supei-crema.
Supa crema de morcov de post
supa-crema-de-post.jpg

2. In paralel, se pun la fiert 1,5 l apa, pe care o vom adauga, ulterior peste legumele sotate, sau daca aveti, deja supa de pui sau de legume este mult mai bine.

3. Separat, intr-o cratita cu fundul gros, se prajesc putin semintele de chimen si cele de coriandru, pentru a-si elibera aroma. Apoi, se adauga legumele, care au fost tocate anterior si le calim cca 5-6 min., cat sa se inmoaie putin.

 

Reteta Supa crema de morcovi
supa-crema-de-morcovi.jpg

4. Dupa ce au fost sotate legumele se adauga: foaia de dafin, sarea, piperul negru, sosul de soia, boiaua de ardei iute si bulionul sau rosiile, care au fost date pe razatoarea mare, daca au fost congelate, insa daca au fost proaspete le tocati cubulete.

5. Se amesteca, se adauga apa fiarta sau supa de legume si se  lasa sa fiarba, la foc mediu, cca 8-10 min. sau pana cartofii sunt gata fierti, apoi se paseaza.

  • Am folosit rosii de la congelator, pe care le-am cumparat vara, deoarece  sunt mult mai gustoase, decat  cele care se vand in supermaket-uri iarna.
  • Daca optati sa gatiti aceasta supa pentru bebelusi, atunci nu adaugati condimentele, precum: chimen, coriandru sau boia si nu sotati legumele.
76de savoare si un gust mai bun mancarii.

Daca v-a  placut articolul de astazi, Supa crema de morcovi, de post, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...