Mancare de spanac cu ton si paine prajita

mancare-de-spanac-cu-ton,jpg

Mancare de spanac cu ton si paine prajita pe flacara din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Cum sa faci cea mai delicioasa Mancare de spanac cu ton si paine prajita.

Va propun o reteta simpla si usoara de Mancare de spanac sau, in unele locuri este numita Tocanita de spanac, cu ton de la conserva si paine prajita pe flacara de la aragaz.

Anii studentiei nu se uita niciodata si deprinderile/obiceiurile dobandite atunci ne vor insoti toata viata, din cand in cand tot imi mai prajesc cate 1-2 felii de paine direct pe flacara de la aragaz.

Pentru ca astazi Biserica Ortodoxa praznuieste ziua Sf. Bunei Vestiri si, este dezlegare la peste – prima dezlegare din postul Pastelui, cred ca mancarea de spanac servita cu ton, este reteta perfecta, pentru aceasata zi.

Cum sa faci Mancare de spanac cu ton?

Ingrediente:

  • 1 kg spanac proaspat;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 2-3 catei de usturoi, optional;
  • 2 – 3 conserve de ton in ulei de masline, de buna calitate;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper negru proaspat macinat dupa gust;
  • 1 lingura de ulei de masline;
  • 1 legatura de marar verde

Mod de pregatire:

  1. Mai intai, spalam sub jetul de apa, spanacul, apoi il tocam fin (mi imi place tocat mai grosier);
  2. Curatam, spalam si tocam legumele cubulete mici, apoi le sotam 2-3 min in uleiul incins; adaugam, treptat, spanacul, deoarece nu va incapea totul in ceaun, amestecam.
mancare-de-spanac.jpg

Sfat: Nu este nevoie sa adaugati apa!!! Spanacul proaspat si crud va lasa destul suc (apa), incat sa se faca in suc propriu, fara a mai fi nevoie sa adaugam apa sau supa de pui sau de legume.

mancare-de-spanac.jpg
mancare-de-spanac-cu-ton,jpg
3. Cand spanacul si-a cam redus cam 1/3 din volum, incat sa putem amesteca, adaugam: sarea si piperul negru, amestecam si lasam sa fiarba cca 7-9 min. La final, se adauga mararul tocat, se opreste aragazul, se acopera oala cu un capac, si se lasa sa se odihneasca cca 5 min. inainte de a fi servita cu ton.

Sfat: Incercati sa nu pasati mancarea de spanac, doar daca aveti copilasi mici, deoarece pregatita asa mi se pare mult mai apetisanta si mai gustoasa, pe cand cea mixata arata ca o mâzga/balega…

Pofta buna! Daca v-a placut reteta, dati-ne un Share! Multumim!

Comentari