salau-prajit.jpg

Salau prajit cu garnitura de orez cu ciuperci si sos picant din categoria  Mancaruri cu peste si fructe de mare. Cum sa faci cel mai gustos Salau prajit cu garnitura de orez cu ciuperci. Este o reteta simpla, usor de facut si foarte gustoasa, pe care, ar trebui sa o incercati numaidecat.

Pentru ca, suntem in postul Craciunului, in care, sunt zile de dezlegare la peste, va propun sa incercati salau prajit cu garnitura de orez cu ciuperci.

Salaul este un peste rapitor de apa dulce, care, spre deosebire de sora lui Stiuca, are putine oare, cu o carne alba, slaba, mult mai gustoasa, decat cea a stiucii, si un gust placut dulceag este tot mai mult apreciat si servit la restaurantele cu specific pescaresc. Adevarul este, ca este cam scump si nu oricine si-l permite.

Cum sa faci cel bun Salau prajit cu garnitura de orez cu ciuperci?

Ingrediente:

  • 2  trunchiuri de salau;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 cana orez;
  • 1 cutie ciuperci;
  • sare dupa gust;
  • un praf piper negru proaspat macinat;
  • 1 foaie de dafin;
  • 1/2 lingurita chimen;
  • 1/2 lingurita curcuma;
  • ulei pentru prajit;
  • 1 legatura marar verde

Mod de preparare:

  1. In primul rand, curatam, spalam si tocam marunt legumele, apoi le calim 2-3 min. in uleiul bine incins. Dupa ce ceapa a deventi translucida, adaugam ciupercile taiate marunt.
salau-prajit.jpg
2. Masuram 1 cana de orez, pe care il spalam in 2-3 ape, apoi il adaugam peste ciuperci, amestecam si mai alte 1-2 min. pana orezul devine sticlos, apoi adaugam condimentele: sarea, piperul, foaia de dafin si semintele de chimen.
.
3. Imediat, adaugam peste orez 3 cani de apa ( 1:3 ), acoperim oala cu un capac potrivit ca marime si lasam sa fiarba inabusit la foc mic 12-15 min sau cat este trecut pe ambalajul de la orez.
4. Amestam din cand in cand, pentru ca, orezul are tendinta de a se lipi de fundul ceaunului; la sfarsit, adaugam mararul tocat, acoperim ceaunul cu capacul si cu un prosop si lasam pana prajim pestele.
5. Intre timp, ne ocupam de peste pe care dupa ce l-am portionat, il asezonam cu sare dupa gust, apoi il dam prin faina sau prin malai si il prajim cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana s-a rumenit frumos.
6. Scoatem pestele prajit pe o farfurie in care am asternut un prosop de hartie, pentru a se scurge surplusul de ulei ramas ca urmare a procesului de prajire.
salau-prajitjpg

Salau prajit – Cateva sfaturi finale…

  • Pentru a obtine un orez bine legat si lipicios proportia orez – apa este de 1:3. Orezul trebuie sa fie fiert, exact cat trebuie, nu i-mi place orezul aldente, dar nici cel rasfiert.
  • Pe langa garnitura de orez cu ciuperci, am servit Salaul prajit cu un sos picant, pregatit in casa, care se potriveste de minune cu pestele.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Salau prajit cu garnitura de orez -, ajutati-ne cu un Share sau Like, pentru ca sa o vada si prietenii dvs. Multumim!
Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de File de stavrid pe pat de salata de stevie cu pruneo reteta exceptionala pe care ar trebui sa incercati numaidecat.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 10 Average: 5]
Share
Mancaruri cu gust

Recent Posts

Varza cu Orez de Post

Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…

o lună ago

Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…

o lună ago

Varza calita cu fasole de post

Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…

2 luni ago

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…

2 luni ago

Salata Macelarului – O explozie de arome intr-un singur bol

Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…

5 luni ago

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…

6 luni ago