Reteta Zama de peste din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa Zama de peste din tacam de somon si peste de apa dulce, simplu si gustos.
Pentru un gust mult mai bogat si mai gustos va sfatuiesc sa folositi mai multe specii de peste: caras, crap, platica, biban, somn, somon (tacam), salau etc.
Cu cat este pestele mai gras, cu atat Zama va fi mai gustoasa si aromata, deoarece, tocmai acea grasime va da gust si savoare si va face sa va indragostiti de acest preparat simplu si gutos.
Bunicul meu din partea mamei era un pescar iscusit, zicea, ca pestele pentru Zama nu trebuie spalat bine, atunci cand este proaspat pescuit, ci doar trebuie trecut rapid prin apa, ca acel sange proaspat ramas pe alocuri va si da gust bun preparatului.
Bine, pestele din pescarii nu este chiar atat de proaspat, desi este tinut in gheata, de aceea, trebuie spalat foarte bine, mai ales, capetele(„Pestele de la cap se impute!”), inainte de-al pune in Zama sau Bors.
Timp de preparare: max. 60 min.
3. Cand cartofii sund aproape fiert, adaugam rosiile date pe razatoarea mare sau tocate cubulete mici, daca nu aveti chef sa mai spalati si razatoarea.
Sfat: Rosiile intaresc si schimba radical gustul cartofilor, de aceea, este recomandat a se adauga dupa ce cartofii sunt deja fierti!!!
5. La final, adaugam peste Borsul de peste verdeata tocata fin, amestecam si lasam sa dea un clocot, oprim focul, acoperim oala cu un capac si lasam sa se odihneasca 5 min. inainte de a fi servita.
Nota: Se serveste cu mujdei de usturoi.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Zama de peste -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Plachie de cod alb cu crupa de grau.
Pofta Buna! Si sa nu uitati si de castronul cu muraturi, nu de alta, dar sa nu vi se aplece la cat este de buna Zama de peste, mai ales, daca a fost pestele gras!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…