Tocana de vitel cu cartofi si ciuperci

Tocana de vitel cu cartofi reteta
tocana-de-vitel.jpg

Reteta Tocana de vitel cu cartofi si ciuperci din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cea mai gustoasa Tocana de vitel cu cartofi, ciuperci si porumb dulce la cuptor.

Aceasta tocana de vitel, gustoasa si foarte simplu de preparat,  este tocmai potrivita pentru mesele bogate de sarbatori. Ai taiat legumele pe care le ai  prin frigider, mai pui o bucatica de carnita si, dai la cuptor. Cat se face la cuptor te ocupi de alte treburi sau alte feluri de mancare.

Mancarurile pregatite la cuptor la foc lent sunt foarte gustoase, aromate si mult mai sanatoase decat cele gatite la aragaz, iar carnea este foarte frageda si suculenta.

Cum sa faci Tocana de vitel cu cartofi si ciuperci la cuptor?

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi rosii;
  • 1 kg carne de manzat (am folosit piept de manzat);
  • 1 ceapa mare;
  • 1 morcov mare;
  • 2 gogosari sau ardei grasi;
  • 500 gr ciuperci (am folosit champignon)
  • 1 conserva de porumb dulce (am folosit porumb de tara, congelat);
  • 1 lingura de boia;
  • 1-2 foi de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare:

  1. In primul rand, punem la fiert carnea de vitel cu o foaie de dafin si piper negru. Intre timp ne ocupam de altceva, pentru a mai castiga din timp, deoarce carnea de vita fierbe ceva mai greu decat cea de porc.
  • Personal, am cratita sub presiune, care este de mare ajutor in bucatarie

2. Cand carnea este pe jumatate fiarta, curatam si tocam legumele: cartofii in 4 si legumele dupa preferinta sau cum se vede in poza de mai jos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Cand carnea este pe jumatate fiarta, o scoatem cu o spumiera pe o farfurie in care am asternut un prosop de bucatarie, pentru a se scurge zeama, in caz contrar, v-a improsca peste tot, cand o vom pune la prajit.

4. In oala, in care urmeaza sa facem tocana, adaugam uleiul, cand uleiul s-a incins adaugam carnea de vitel si lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile pana capata o nuanta aurie.
5. Dupa ce carnea s-a rumenit cat de cat uniform, adaugam legumele tocate, inclusiv cartofii, si boiaua, amestecam bine incat uleiul sa imbrace toate legumele, le calim 3-4 min.
Reteta Tocana de vitel la cuptor
reteta-tocana-de-vitel.jpg

6. Dupa ce am calit legumele, adaugam ciupercile si porumbul dulce, amestecam si mai lasam alte 2-3 min., apoi, adaugam supa in care a fiert carnea, sare, piper, foaia de dafin si 1 pahar cu vin alb de calitate.

Tocana de vitel cu ciuperci
tocana-de-vitel.jpg
7. Acoperim oala cu un capac potrivit si dam la cuptorul preincalzit la 200 C pentru 60 min. Dupa cca 30 min. reduceti putin temperatura, ca sa se faca la foc lent si lasati oala fara capac, pentru ca mancarea sa se rumeneasca frumos deasupra.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tocana de vitel cu cartofi si ciuperci -, dati-ne un Share sau acordati-ne o nota buna. Multumim anticipat! Totodata, va recomandm sa vedeti si reteta noastra de Tocana de curcan cu cartofi si mazare verde.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Lasă un răspuns