Bors de sfecla rosie (Svekolnik) dres cu smantana din Categoria Ciorbe si supe. Afla, cum sa faci cel mai gustos si satios Bors ucrainesc de sfecla rosie, dres cu smantana, care se poate face si de post, adica fara carne si smantana.
Bors de sfecla rosie sau Svekolnik, cu culoarea sa rosue o specialitate pe baza de sfecla rosie, de origine slava, unele surse sustin, ca ar fi de origine ucraineana. – bordeaux, est
Este o „ruda” a borsului ucrainesc de varza, care, la fel, se face pe baza de sfecla rosie. traditional a multor bucatarii din fosta URSS, precum: Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Belorus etc.
Se poate pregati, atat pe baza de supa de carne, cat si pe baza de legume; fiecare gospodida, fiecare restaurant sau fiecare tara ex-sovietica are reteta sa de svekolnik.
Pregatit fara carne, doar pe baza de legume, este foarte eficient in curele de slabire, va ajuta la pierderea kilogramelor in plus si la digestie. Totodata, datorita sfeclei rosii, din compozitia sa, este un remediu eficient in combaterea cancerului.
Pentru a obtine un bors gustos este foarte important sa alegem carnea potrivita, si anume, trebuie aleasa o carne cu os, nu doar carne-macra, care va intensifica savoarea preparatului.
Pentru a pregati cel mai gustos si aromat bors de sfecla rosie, de un rosu aprins, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
4. La final, adaugam mararul tocat fin, acoperim oala cu un capac, lasam sa dea un clocot, oprim aragazul, acoperim cratita cu un capac si lasam deliciosul Bors de sfecla sa se odihneasca cca 5-6 min inainte de a fi servit.
Sfat: Se serveste diliciosul Bors de sfecla rosie (Svekolnik), ca atare, sau dres cu smantana fermentata, care ii va da un gust deosebit. Pentru a vedea si retet de Bors ucrainesc cu varza de post, dati click aici.
Pofta buna! Daca v-a placut reteta de astazi – Bors de sfeca rosie (Svekolnik)-, dati-ne un Share. Multumim!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…