Reteta File de salau pe pat de cartofi natur a la mancaruricugust din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Intra sa vezi, cum sa faci cel mai gustos File de salau prajit pe pat de cartofi natur simplu si foarte gustos.
Salaul este un peste rapitor de apa dulce, cel mai mare membru al familiei bibanilor ( Percidae ), mult apreciat si folosit in gastronomie, atat pentru carnea sa slaba dietetica, cat si pentru gustul sau bland.
Apreciat, cum am spus mai sus, pentru carnea sa slaba si gustul sau bland, diferit de a altor pesti rapitori de apa dulce, dar si, pentru, faptul ca, nu prea are oase in comparatie cu sora sa Stiuca.
Pentru a pregari acest preparat, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente (pentru 4 portii):
4. Cat sta pestele la rece, se curata si se spala bine cartofii; se taie cuburi mai mari sau se taie in doua, pe lung, apoi din nou in doua (sferturi) si se pun la fiert in apa rece cu sare.
5. Cand cartofii sunt aproape fierti, se pun la fript fileurile de salau, intr-o tigaie anti-aderenta, cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos.
6. Se varsa apa din cratita cu cartofi, se adauga untul si patrunjelul tocat; se amesteca cu mare grija, incat sa nu se sfarme cartofii si garnitura este gata.
Dat fiind, faptul ca, am cumparat salaul proaspat, am marinat alaturi de file ficatul si laptii, care nu au facut decat sa imbogateasca gustul si aspectul preparatului, dupa cum se vede in poza de mai sus.
IMPORTANT! Daca v-a placut reteta de astazi – File de salau pe pat de cartofi natur -, dati-ne un Share, pentru ca, sa o vada si prietenii dvs. Multumim!
Cu aceasta ocazie, indraznim sa va recomandam si o alta reteta/articol a noastra – Macrou la gratar cu cartofi copti si sos de smantana cu usturoi -,care este imposibil sa nu va placa.
Pofta buna!
Bibliografie:
Wikipedia – https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98al%C4%83u
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…