Mancaruri cu carne

Tocanita de dovlecei cu carne de porc

tocanita-de-dovlecei.jpg

Tocanita de dovlecei cu carne de porc si marar verde – o reteta  de sezon, simpla, rapida si foarte gustoasa si pe care nu o vei gasi in alta parte – din Categoria Mancaruri cu carne.

Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Tocanita de dovlecei cu carne de porc, rosii si marar verde, reteta pas cu pas cu poze si explicatii pe care ar trebui sa o incerci numaidecat.

Cu multa ceapa, dovlecei, morcovi si rosii dulci-acrisoare de tara, Tocanita de dovlecei, ramane preferata mea dintre toate tocanitele posibile si o gatesc foarte des, mai ales, vara.

Pregatita din legume proaspete de sezon de cea mai buna calitate aceasta banala tocanita poate devini cel mai indragit preparat al intregii familii si poate fi gatita cu carne de porc, pasare de tara, vita, peste sau in varianta de post.

Ca si garnitura, pentru delicioasa Tocanita de dovlecei, putem servi: orez pufos, crupa de grau cu unt, piure de cartofi sau telina sau poate fi servita ca atare doar cu paine cu coaja crocanta.

Cum sa faci cea mai buna Tocanita de dovlecei cu carne de porc?

Ingrediente:

  • 700 gr spata de porc (partial degresata);
  • 3 dovlecei tineri cu coaja lucioasa;
  • 1 ceapa mare sau 2 mai mici;
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici;
  • 5-6 rosii proaspete, preferabil, de tara, pentru ca, sunt mult mai dulci si mai aromate;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 un praf de boia iute sau dulce, daca nu mancati picant;
  • 1 legatura de marar verde

Mod de preparare:

  1. In primul rand, spalam carnea de porc, o stergem de apa cu  un prosop de bucatarie, apoi o taiem cuburi (ca pentru gulas) cat o imbucatura sau fasii de 5-6 cm lungime si 1,5 cm grosime, cum doriti.
  2. Curatam si spalam bine legumele, apoi le tocam, dupa cum urmeaza: ceapa solzisori, morcovii fasii, rosiile si dovleceii ii taiem cubulete.
  3. Luam un ceaun sau o cratita cu fundul gros, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam carnea de porc, amestecam.
  4. La inceput carnea isi v-a lasa sucul propriu, acoperim ceaunul cu capacul, lasam sa fiarba inabusit, la foc mic, pana v-a scadea zeama, apoi carnea v-a incepe sa se friga.
  5. Dupa ce carnea s-a rumenit frumos, adaugam legumele tocate: ceapa, morcovul si dovleceii, amestecam si lasam sa se caleasca 3-4 min., apoi adaugam rosiile taiate cubulete.
tocanita-de-dovlecei.jpg

6. Amestecam bine toate ingredientele, adaugam foaia de dafin, piperul negru, sarea si boiaua iute, acoperim oala cu un capac potrivit si lasam sa fiarba inabusit la foc mic aprox. 15 min sau pana este gata carnea.

tocanita-de-dovlecei.jpg

La final, adaugam mararul tocat fin, amestecam bine si lasam sa se odihneasca cca 5 min inainte de servire, pentru ca ingredientele sa se intrepatrunda creand un gust si o aroma deosebite.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tocanita de dovlecei cu carne de porc -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noatsra – Tocana de porc cu garnitura de hrisca.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 39 Average: 5]
Share
MancaruriCuGust

Recent Posts

Varza cu Orez de Post

Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…

4 săptămâni ago

Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…

o lună ago

Varza calita cu fasole de post

Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…

2 luni ago

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…

2 luni ago

Salata Macelarului – O explozie de arome intr-un singur bol

Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…

5 luni ago

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…

6 luni ago