Reteta Oua umplute cu ficatei de pui cu ceapa verde si smantana din Categoria Aperitive si Salate de casa, asa cum le prepara mama, pe care ar trebui sa o incerci numaidecat.
Afla, cum sa faci cele mai gustoase si rafinate Oua umplute cu ficatei de pui si ceapa verde, aperitivul ideal pentru masa de Craciun, Revelion, Paste si nu numai.
Mai ales, ca dupa Paste mai tot timpul ne raman oua vopsite si ar fi pacat sa le aruncam la gena de gunoi, asa ca, le umplem si noi cu ce dorim, nu irosim nimic.
Reteta Oua umplute cu ficatei de pui, ceapa verde si smantana fermentata, o reteta, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si rafinata, cu un gust dulce-acrisor dat de ficatei, galbenus si smantana fermentata si de care nu te mai saturi niciodata.
Mi se pare cea mai reusita si echilibrata combinatie de ingrediente dintre toate posibile, cand vine vorba de Oua umplute, desi exista multe alte combinatii, spre exzemplu: cu somon, hrean, macrou afumat, mustar etc.
Un preparat simplu, chiar banal, din ingrediente simple, care, daca este pregatit corect, urmand pasii de mai jos, poate deveni un aperitiv rece rafinat si extrem de gustos.
Un aperitiv ece, care nu va trece neobservat de catre invitatii Dvs., mai ales, atunci cand vreti sa impresionati pe cineva in mod deosebit. Cu siguranta, va aprecia afortul dvs.
1. Mai intai, se pun la fiert ficateii de pui intr-o craticioara cu apa si sare dupa gust.
2. Separat, se pun la fiert ouale, dupa ce au dat in clocot se mai lasa 5-6 min, pentru a fi siguri ca va fi galbenusul tare. apoi se scot intr-un bol cu apa rece, pentru a se curata mai usor de coaja.
3. Dupa ce au fost curatate de coaja se taie in doua (pe lung), se scot galbenusurile intr-un castron sau bol de sticla sau ceramica, unde urmeaza sa faceti umplutura.
4. Ficateii, dupa ce au fiert si racit, se scot din zeama in care au fiert si se paseaza impreuna cu galbenusurile, cu ajutorul unui blander, pana obtinem o pasta cremoasa si bine legata, cum se vede in poza de mai jos.
5. Imediat, se adauga ceapa verde tocata marunt, smantana, sare si piper negru dupa gust; se amesteca bine.
6. Cu ajutorul unei lingurite se umpla jumatatile de ou cu mare grija ca sa nu se rupa albusul si sa iasa umplutura afara.
7. Se asaza pe platoul de servire sau o foarfurie intinsa si se orneaza cu smantana si verdeata sau cum doriti dvs. Lasati fantezia libera in farfurie!
8. La final, obtinem cele mai gustoase Oua umplute, pe care, le-ati mancat vreodata, care, efectiv, ti se topesc in gura, de bune ce sunt si, de care, nu te mai saturi niciodata.
Nota: Ouale pot fi umplute cu ce doriti Dvs., insa umplutura de ficatei de pui cu ceapa verde si smantana sau maioneza este preferata mea. Recomand, cu drag!!!
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Oua umplute cu ficatei de pui -, dati-ne un Share/Like. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Salata de ficat de morun.
Pofta buna!
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…