Salata cu ficat de morun

Reteta Salata cu ficat de morun, oua de prepelita si maoineza din categoria Aperitive si Salate de casa. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa Salata cu ficat de morun de la conserva si castraveti murati, de care, sigur, nu ai auzit pana acum.

Va propun sa incercati, o salata deosebit de gustoasa, total diferita de clasica salata ruseasca de ficat de morun cu branza dulce, pe care o ador si, pe care o prepar ori de cate ori am ocazia si chef, bineinteles.

Cum imi place la nebunie ficatul de morun, am incercat sa fac o salata simpla, gustoasa, aspectuoasa si, care sa puna in valoare gustul rafinat al ficatului de morun.

Am facut aceasta salata, pentru prima data, acum mai bine de 10 ani, cand abia aparusera „virusul” salatei rusesti cu ficat de morun si branza dulce, care mi se parea prea simpla, prea banala.

Asa ca, am combinat ingredientele preferate, la nimereala, si am obtinut o super-salata de sarbatoare, care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Craciun si, pe care nu o mai vazusem si nu o mai mancasem in alta parte. O reteta unica!

De atunci, obisnuiesc sa pregatesc aceasta salata foarte des si, care este nelipsita de pe mesele de Craciun si Anul Nou, dar si, de Sf. Pasti.

Cum se face si de ce ingrediente vei avea nevoie, pentru a face cea mai delicioasa Salata cu ficat de morun si castraveti murati, cum nu ai mancat nicaieri

Ingrediente:

  • 1 conserva mare ficat de morun;
  • 3 cartofi medii;
  • 1 morcov mare;
  • 3 oua de gaina;
  • 10 oua de prepelita;
  • 2-3 castraveti murati;
  • 250 gr maioneza;
  • 1 lingura mustar picant;
  • 1 legatura ceapa verde;
  • 1 legatura marar verde;
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Mai intai, se pun la fiert cartofii si morcovul; separat, se pun ouale la fiert.
  2. Cat fierb cartofii si ouale, se toaca cubulete castravetii murati si ficatul de morun, care a fost scos din ulei.
  3. Se spala si se toaca mararul si ceapa verde; dupa ce au fiert si racit, se toaca cubulete cartofi, morcovii si ouale.

  • Se lasa 2 oua de prepelita pentru a orna salata.

4. Intr-un bol de sticla, se pun laolalta toate ingredientele, se adauga maioneza, piperul negru, sare, mustarul picant si se amesteca pana se omogenizeaza. Se orneaza delicioasa Salata cu oua de prepelita, masline si marar sau patrunjel verde si cam atat.

5. Se acopera bolul cu pelicula alimentara sau un capac si se da la frigider, pentru min 2 ore inainte de servire, deoarece salata va fi mult mai gustoasa si aromata.

Pofta buna!

Comentari