Prazul, intre aliment si medicament un articol despre praz din Categoria Articole utile. Folosesti des praz la gatit, insa nu stii pre multe despre aceasta leguma, asa ca, citeste acest articol.
Prazul sau Allium porum este o planta leguminoasa bienala, inrudit cu ceapa, arpagicul, usturoiul si leurda, originar din zona Mediteraneana. În popor este denumit si ceapă oltenesaca, dar nu este chiar oltenesc, vorbim ca si origine.
Cunoscut si apreciat mult, din vremuri stravechi, pentru proprietatile sale gustative, dar si medicamentoase, prazul, era si este folisit la tratarea numeroaselor afectiuni.
Bogat in:
Cu gustul sau dulceag si mult mai bland, decat al surorii sa ceapa, este pe larg folosit în gastronomie din intreaga lume la prepararea diverselor feluri de mâncare, de la supe, ciorbe si tocanite, pana la diverse pateuri si placinte traditionale.
Este o leguma sanatoasa si bogata in vitamine si minerale, o excelenta sursa de antioxidanti, care ajuta organsimul sa scape de actiunea nociva a radicalilor liberi.
Este o leguma, care se pastreaza foarte bine pe timpul iernii si, care rezista pana in primavara, cand organismul are multa nevoie de vitaminele si mineralele de care dispune.
Cu cat este pastrat mai mult, bineinteles, in conditii bune, cu atat creste mai mult nivelul vitaminei C din compozitia sa, atat de necesare pe timpul sezonului rece, pentru mentinerea si intarirea sistemului imunitar.
Cum am spus mai sus, prazul, este folosit la tratarea multor afectiuni avand numeroase proprietati terapeutice, cum ar fi:
Gratie aromei si gustului bland-dulceag este folosit pe larg in gastronomie la prepararea diverselor mancaruri, dar si, in panificatie:
!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Prazul, intre aliment si medicament -, dati-ne un Share/Like sau acordati-e o Nota. Ne-ar fi de mare ajutor! Multumim!
Totodata, va recomandam sa cititi si alte doua articole ale noastre pe baza de praz:
Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…
Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…
Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…
Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…
Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…
Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…