ciorba-de-perisoare-din-peste.jpg
Ciorba de perisoare din peste din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare. Vezi, cum si de ce ingredinte ai nevoi sa faci cea mai gustoasa si aromata Ciorba de perisoare din peste.
Daca esti in pana de idei si nu mai stii ce sa gatesti, din peste se poate pregati, pe langa peste la gratar, peste prajit sau zama de peste, o multitudine de feluri de mancare, printre care si ciorba de perisoare.
Este recomandata persoanelor, care sunt la dieta sau tin cura de slabire, dar si celor, care tin post, deoarece carnea de peste este o carne slaba si foarte sanatoasa.
Carnea de peste este o sursa excelenta de vitamine A, D, E, B12, minerale calciu, fosfor, iod, potasiu, proteine, acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, care lupta cu tumorile etc., care poate fi o alternativa mai sanatoasa la carnea de porc.
Nutritionistii ne recomanda sa avem o dieta cat mai echilibrata si sa consumam, cat mai mult peste si fructe de mare, macar, de 2-3 ori pe saptamana, care sunt mai sanatoase decat carnea.
Cum sa faci cea mai buna Ciorba de perisoare din peste?
Ingrediente:
- 500 gr file de peste (incercati sa folositi peste de apa dulce, pentru ca, are carnea mai grasa si mai dulce, decat pestele marin sau oceanic);
- 200 gr pastai verzi congelate;
- 2 ceape;
- 1 morcov;
- 1 radacina patrunel sau pastarnac;
2 cartofi; - 1 ardei gras sau gogosar;
- 2-3 rosii;
- 1/2 cana bulion;
- 1 cana bors;
- 1 foaie de dafin;
- sare si piper negru proaspat macinat;
2 oua, daca nu tineti post; - smantana fermentata pentru dres, optional;
- 1 legatura marar verde;
Mod de pregatire:
- Luam o cratita, turnam 2,5 l apa si punem la fiert fasolea verde, deoarece fierbe mai greu, dacat celelalte legume; Intre timp, curatam si tocam legumele dupa preferinta.
- Cand fasolea verde a dat in clocot, adaugam foaia de dafin si piperul negru; lasam sa fiarba cca 15 min. dupa care adaugam restul legumelor.
- Adaugam doar 1 ceapa, cealalta o vom adauga in compozitia pentru perisoare
3. Cat fierb legumele, pregatim fileul de peste, ii indepartam, cu ajutorul unei pensete, oscioarele, care sunt mai mari, apoi indepartam si pielea.
4. Trecem la compozitia, pentru perisoare. Dam fileul de peste si 1 ceapa prin masina de tocat sau robotul de bucatarie, adaugam un ou (in cazul in care tineti post, adaugati 1 lingura de faina de grau sau gris), care are rolul de a lega compozitia, sare si piper negru, dupa gust, amestecam bine, pana compozitia se omogenizeaza.
5. Dupa ce s-au scurs cele 15 min si fasolea este pe jumatate fiarta, adaugam cartofii, morcovul, ceapa si patrunjelul. Lasam sa fiarba cca 10 min. Cand legumele sunt deja fierte, adaugam rosiile tocate marunt sau date pe razatoare mare, bulionul si borsul.
6. Inmuiem mainele in apa si incepem sa formam perisoarele, apoi cu grija le dam drumul in ciorba si lasam sa fiarba alte 5-7 min la foc mic. Intr-o cana sa un bol mic batem celalalt ou.
7. La final, adaugam mararul tocat si oul batut, amestecam; lasam sa dea un clocot, apoi oprim focul si lasam ciorba sa se odihneasca, macar 5 min inainte de a fi servita.
Pofta buna!