Ciorba de rosii cu taitei de casa, de post

Ciorba de rosii cu taitei de casa, de post din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Afla cum sa faci cea mai gustoasa si consistenta Ciorba de rosii cu taitei de casa, care sa iti tina de foame in zilele de post.

Ciorba de rosii se afla printre preferatele romanilor in zilele de post, fireste, dupa iahnia de fasole si mancarea de cartofi.

Este o reteta simpla, satioasa, usor de facut si extrem de gustoasa, pe care, daca ai gatit-o odata, cu siguranta, o vei gati si a doua, si a treia oara.

Pentru a pregati cea mai gustoasa si consistenta cioarba de rosii cu taitei de casa, tocmai buna pentru grelele zile de post, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 1 l bulion, preferabil, de casa;
  • 1/2 – 1 l supa de legume;
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov mediu;
  • 1 radacina de patrunjel sau pastarnac;
  • 1 ardei gras sau gogosar;
  • 1 felie de 1,5 cm ghimbir;
  • un varf de ardei rosu iute sau un praf de boia iute;
  • 150-200 gr taitei de casa;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 lingurita chimen boabe, care va da o aroma deosebita ciorbei de rosii
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin;
  • 1 legatura mica de marar verde

Mod de preparare:

  1. Legumele, se curat, spala bine, sub jetul de apa rece, pentru a indeparta orice urma de pamant si se taie julien sau dupa preferinta fiecaruia.
  2. In cratita, in care urmeaza sa facem ciorba, care trebuie sa aiba fundul gros, ca, de altfel, se va lipi de fund,  se adauga uleiul de masline si se soteaza usor (2-3 min.)  legumele taiate.
ciorba-de-rosii.jpg

3. Trecem la pregatitul taiteilor de casa, pentru a vedea, cum se fac taiteii de casa, pas cu pas, dati click aici., daca tineti post, atunci faceti aluatul fara sa adaugati oua, doar: apa, sare si faina, atat.

ciorba-de-rosii.jpg

4. Dupa ce legumel s-au inmuiat putin adaugam: supa de legume/pui, care trebuie sa fie fierbinte, bulionul, sarea si piperul negru macinat; se acopera cratita cu un capac si sa lasa sa fiarba la foc mediu cca 7-10 min.

  • Sa nu uitati sa alegeti spuma, care se formeaza, pana in momentul fierberii.

5. Apoi se adauga taiteii si se lasa sa fiarba cca 2-3 min, pentru ca, fiind pregatiti proaspeti, fierb foarte repede. La final, se adauga mararul tocat, apoi se opreste focul si se lasa, ciorba, sa se odihneasca cca 5 min, dupa care, este gata de servire.

ciorba-de-rosii-cu-taitei.jpg

Pofta buna! Daca v-a placut aceasta reteta simpla, insa deosebit de gustoasa si aromata, dati-ne un Share! Multumim!

Comentari