Paste

Paste carbonara cu zucchini si fenicul

paste-carbonara-cu-zucchini.jpg

Paste carbonara cu zucchini, fenicul si ardei gras rosu din Categoria Paste. O reteta simpla, plina de culoare, cu un gust si o aroma speciale pe care ar trebui sa o incerci numaidecat.

Pasta carbonara este o reteta simpla de paste italieneasca, din ingrediente simple, precum: paste, pancetta, usturoi, ulei de masline si parmezan, cunoscuta si servita mai in toate restaurantele lumii.

Pe langa reteta clasica de paste carbonara obisnuiesc sa gatesc si o varianta mai legera de paste carbonara cu legume, smantana si ou batut, fara pancetta. Insa gatesc si paste cu dovlecei sau zucchini de post.

Cum sa faci cele mai bune Paste carbonara cu zucchini si fenicul?

Pentru a pregati paste carbonara cu zucchini si fenicul, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 g paste din grau dur (am folosit penne);
  • 2 zucchini medii;
  • 1/2 fenicul;
  • 1 ardei gras rosu, care, pe langa gust va da si un plus de culoare preparatului;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 100 ml smantana fermentata sau smantana pentru gatit;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 10 g unt;
  • 100 ml supa de pui sau de legume
  • parmezan ras;
  • 1 legatura marar verde

Mod de preprare:

  1. In primul rand, se pun la fiert 3 l de apa de la robinet, in care an adaugat 1/2 lingurita sare.
  2. Se curata si se toaca legumele: usturoiul se feliaza; zucchini se taie in doua, pe lung, apoi se feliaza in felii de 0,5 cm grosime; ardeiul gras si fenicului se toata julien.
  3. Legumele se calesc 3-4 min la foc mediu, sa nu se arda, in uleiul de masline, apoi se adauga: foaia de dafin, piperul negru si supa de pui.
paste-carbonara-cu-zucchini.jpg

4. Cand a dat in clocot se lasa se fiarba 4-5 min, la foc mic, apoi se adauga smantana, mararul tocat si sare dupa gust; se lasa sa dea un clocot, se opreste focul si se adauga untul si parmezan ras fin.

paste-carbonara.jpg

5. Se strecoara pastele si se aduga in oala cu sos, se amesteca totul bine, deasupra se presara parmezanul ras si verdeata tocata.

paste-carbonara.jpg

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Paste carbonara cu zucchini si fenicul -, dati-ne un Share/Like. Multumim pentru sprijinul acordat!

Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Tocana de biban de mare cu garnitura de paste. – o reteta simpla, usor de facut si foarte gustoasa pe care, cu siguranta, nu ati avut ocazia sa o incercati pana acum.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]
Share
MancaruriCuGust

Recent Posts

Varza cu Orez de Post

Varza cu Orez de Post sau Orez cu Varza - Reteta Simpa de Varza cu…

4 săptămâni ago

Piept de rata la cuptor

Piept de rata la cuptor servit cu slata de sfecla rosie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra…

o lună ago

Varza calita cu fasole de post

Varza calita cu fasole de post - reteta vegana, gustoasa si sanatoasa - din Categoria…

2 luni ago

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita

Rulada de dovlecei cu crema de branza topita cu usturoi si mult marar verde din Categoria…

2 luni ago

Salata Macelarului – O explozie de arome intr-un singur bol

Salata Macelarului - O explozie de arome intr-un singur bol - o reteta foarte gustoasa…

5 luni ago

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor

Piept de pui cu vinete si rosii la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum…

6 luni ago