Paste cu piept de pui reteta delicioasa

Paste cu piept de pui

Paste cu piept de pui reteta delicioasa
paste-cu-piept-de-pui.jpg

Reteta Paste cu piept de pui in sos alb cu usturoi si busuioc super-cremoase din Categoria PasteAfla cum poti sa faci cele mai bune Paste cu piept de pui in sos alb cu usturoi, rosii deshidratate si busuioc.

Un fel de mancare simplu, usor de facut, foarte gustos si gata doar in 20-30 min pe care ar trebui sa il incercati numaidecat, daca nu ati avut ocazia sa il incercati pana acum.

Preparatul ideal atunci cand ati ajuns prea tarziu de la serviciu, sunteti prea obosit/a si nu aveti timp sa gatiti ceva mai complicat doar puneti apa la fiert pentru paste si gatiti rapid sosul cu piept de pui.

Cum sa faci cele mai bune Paste cu piept de pui in sos alb?

Ingrediente:

  • 1 piept de pui mare dezosat;
  • 1 ceapa medie;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 100 ml smantana grasa (20% grasime) fermentata, pentru un sos mai cremos si mai gustos;
  • 150 ml supa de pui sau apa;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • un praf boia afumata;
  • 1 lingurita fulgi de rosii deshidratate sau 4-5 felii rosii deshidratate de casa sau din comert;
  • 1 lingurita busuioc deshidratat sau 2-3 frunze de busuioc proaspat
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin sau ulei de floarea soarelui;
  • 10 g unt 82% grasime;
  • parmezan ras;
  • 1 legatura patrunjel sau marar verde

Pentru paste:

  • 500 g paste din grau dur;
  • 3 l apa rece de la robinet;
  • 1 lingurita de sare;
  • 10 g unt 82 % grasime

Mod de preparare:

  1. In primul rand, se pun la fiert 3 l  de apa rece de la robinet cu 1 lingurita rasa de sare in care vom fierbe mai tarziu pastele.
  2. Se curata ceapa si usturoiul; ceapa se taie in doua, apoi se feliaza iar usturoiul se toaca cubulete mici si se dau deoparte pentru mai tarziu, cand vom avea nevoie la prepararea sosului.
  3. Pieptul de pui, se spala, se stege cu un prosop de hartie, pentru a indeparta apa ramasa, apoi se taie cubulete cat o imbucatura.
  4. Se soteaza 2-3 min ceapa si usturoiul in uleiul bine incins, cand ceapa a inceput sa se rumeneasca se adauga boiau afumata, se amesteca bine si imediat se adauga cubuletele de pui.
  • La inceput, carnea de pui v-a lasa apa (zeama), care, ulterior, se va evapora si carnea va incepe sa se rumenasca frumos capatand o nuanta  aurie apetisanta.
Paste cu pui si sos alb reteta
paste-cu-pui.jpg

5. Cand cubuletele de pui vor incepe sa se rumeneasca, se adauga: foaia de dafin, sare dupa gust, piperul negru, fulgii de rosii (rosiile deshidratate) si busuiocul deshidratat; dacat, totusi, aveti busuioc proaspat atunci il adaugati mai bine la sfarsit.

6. Dupa cca 1 minunt, se adauga supa de pui sau apa, se acopera tigaia cu un capac potrivit si se lasa sa fiarba la foc mic cca 10 min sau pana este gata carnea, apoi se adauga smantana.

  • Daca vi se pare sosul prea subtire tunci adaugati un praf de faina alba de grau.
paste-cu-piept-de-pui.jpg

Paste cu piept de pui – Pasi finali…

7. Se acopera tigaia cu capacul si se mai lasa sa fiarba inabusit la foc mic alte 2-3 min, apoi se adauga patunjelul sau mararul verde tocat, se lasa sa dea un clocot, apoi se opreste aragazul si se lasa sosul sa se odihnesca.

8. Intre timp, a fiert si apa pentru paste; se adauga pastele si se lasa sa fiarba cat este trecut pe ambalaj sau pana sunt pastele gata, apoi se strecoara de apa in care au fiert, se adauga untul si atata tot.

9. Se monteaza pastele cu deliciosul si cremosul sos alb cu piept de pui pe farfurie iar deasupra se presara patrunjel sau marar verde, parmezan ras si cam atat.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Paste cu piept de pui -, dati-ne un Share/Like. Multumim anticipat! Totodata va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Paste carbonara cu zucchini si fenicul.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...