Paste carbonara cu zucchini si fenicul

Paste carbonara cu zucchini, fenicul si ardei gras rosu. O reteta simpla, plina de culoare, cu un gust si o aroma speciale, pe care ar trebui sa o incerci numaidecat.

Pasta carbonara este o reteta simpla de paste italieneasca, din ingrediente simple, precum: paste, pancetta, usturoi, ulei de masline si parmezan, cunoscuta si servita mai in toate restaurantele lumii.

Pe langa reteta clasica de paste carbonara obisnuiesc sa gatesc si o varianta mai legera de paste carbonara cu legume, smantana si ou batut, fara pancetta. Insa gatesc si paste cu dovlecei sau zucchini de post.

Pentru a pregati paste carbonara cu zucchini si fenicul, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr paste din grau dur (am folosit penne);
  • 2 zucchini medii;
  • 1/2 fenicul;
  • 1 ardei gras rosu, care, pe langa gust va da si un plus de culoare preparatului;
  • 3 catei de usturoi;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 100 ml smantana fermentata sau smantana pentru gatit;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 10 gr unt;
  • 100 ml supa de pui sau de legume
  • parmezan ras;
  • 1 legatura marar verde

Mod de preprare:

  1. Se pun la fiert 3 l de apa de la robinet, in care an adaugat 1/2 lingurita sare.
  2. Se curata si se toaca legumele: usturoiul se feliaza; zucchini se taie in doua, pe lung, apoi se feliaza in felii de 0,5 cm grosime; ardeiul gras si fenicului se toata julien.
  3. Legumele se calesc 3-4 min la foc mediu, sa nu se arda, in uleiul de masline, apoi se adauga: foaia de dafin, piperul negru si supa de pui.
paste-carbonara-cu-zucchini.jpg

4. Cand a dat in clocot se lasa se fiarba 4-5 min, la foc mic, apoi se adauga smantana, mararul tocat si sare dupa gust; se lasa sa dea un clocot, se opreste focul si se adauga untul si parmezan ras fin.

paste-carbonara.jpg

5. Se strecoara pastele si se aduga in oala cu sos, se amesteca totul bine, deasupra se presara parmezanul ras si verdeata tocata.

paste-carbonara.jpg

Pofta buna!

Comentari