Salata Mimoza cu sardine si masline verzi

salata-mimoza.jpg

Reteta Salata Mimoza cu sardine si masline verzi, o salata festiva de inspiratie ruseasca pe baza de sardine in suc propriu de la conserva, legume, masline verzi si multa ceapa verde, din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa salata festiva ruseasca Mimoza cu sardine si masline verzi, suculenta, perfect echilibrata si nespus de gustoasa pe care ar trebui sa o incercati numaidecat, daca nu ati facut-o pana acum.

Salata „Mimoza” cu sardine si masline verzi, ca atare nu se adauga masline verzi, o retatea ruseasca in straturi, usoara si foarte gustoasa, cu multe legume, care nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Craciun, Revelion si Sf. Pasti si, care merita incercata.

Este o salata festiva foarte populara si apreciata in tot fostul spatiu ex-sovietic, a carei denumire, si anume, de „mimoza” i se trage de la ornamentul, se rade galbenusul fiert in centru, aseamanator cu cel al florilor „Mimoza”.

La pregatirea acestei delicioase salate, pe langa sardine in suc propriu de la conserva, se pot folosi, tot atat de bine, ton sau scrumbie in ulei sau chiar sardine sau scrumbie fierte in apa cu sare sau gatite la aburi.

Cum se face Salata Mimoza cu sardine si masline verzi si de ce ingrediente avem nevoie?

Ingrediente:

  • 1 conserva sardine in suc propriu;
  • 6 oua fierte tari;
  • 2 morcovi medii;
  • 3 cartofi mediu sau 5 mai mici;
  • 2 legaturi ceapa verde de arpagic, pentru a da o nota proaspata de primavara;
  • 1 cutie masline verzi fara samburi, pentru a mai taia din gustul sardinei
  • sare si piper negru proaspat macinat;
  • 250 ml maioneza de calitate

Mod de pregatire:

  1. Se pun la fiert cartofii si morcovii; separat, ouale, care se vor fierbe 5-6 minute, pentru a avea galbenusul tare.
  2. Se spala si se taie fin ceapa de arpagic; maslinele verzi se scot din saramura si se feliaza; se scot intr-un bol sardinele si se sfarama cu ajutorul unei furculite de inox.
  3. Dupa ce au fiert legumele, se lasa sa se raceasca putin, apoi se decojesc cat sunt inca caldute, deoarece, salata v-a avea un gust mult mai bun, decat daca tocam cartofii reci.
  4. Se ia un bol de sticla sau un platou, in care va urma sa preparati salata.
  5. Primul strat: se rad 1,5 cartofi fierti, 2-3 linguri maioneza, urmat de 1 morcov, sardinele, ceapa verde, 3 oua, masline si maioneza. De la un ou, din celelalte 3 ramase, se scoate galbenusul si se da deoparte, care va fi ras la sfarsit peste salata.
  6. Apoi, din nou morcov, cartofi, maioneza, oua, maioneza, iar deasupra se rade galbenusul fiert si se presara ceapa verde si masline. Se acopera bolul cu pelicula alimentara si se da la rece, pentru minim 2 h. sau peste noapte (12 h.).

Pofta buna! Daca v-a placut reteta de astazi, Salata Mimoza cu sardine si masline verzi, dati-ne un Share. Multumim! 

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)